Dobar dan leptirići cvetići

Probaću da objasnim nešto što me dosta vas pita.I pisaću što jednostavnije.Naravno,ako vas nešto ne bude jasno,možete me pitati.

Tekstovi o aspektima,tranzitima se pišu generalno. Logično,jer ne može neki aspekt uticati isto na svaki znak posebno.Delovaće na vas ,samo ako negde "pogadja" vaše natalne planete.

Uzmimo npr,tranzit koji je trenutno veoma aktuelan.A to je retrogradni Saturn u Strelcu. On najviše utiče na Strelčeve i Blizance (znak i podznak),ili na osobe koje imaju neke planete u njima. Takodje na Device i Ribe donekle (ali ne tolikim intenzitetom kao na Strelčeve i  Blizance).

Saturn je planeta koja će tesirati vašu izdržljivot,biće tu da vas opomene,da vas natera da preispitate svoj život do najsitnijih detalja.I da vas kroz neku bol nauči da više cenite život i sitnice koje život znače.Ali opet pnavljam,to se ne odnosi na sve znakove.

Kada su Ovnovi u pitanju,na njih trenutno najviše uticaja ima Uran koji je dosta nepredvidiva planeta.Opet ,na sta će on kada je vaš život u pitanju,zavisi od vaših ličnih aspekata.

Bikovi su dosta teški kada su neke životne promene u pitanju. Vama je bio naporniji period kada je Saturn bio u Škorpiji.Sada do kraja ove godine,možete samo da vučete repove iz prošlosti,zbog nekih stvari koje možda tada niste uradili (rešavanje pre svega emotivnih odnosa).

Blizanci dosta osećaju uticaj Saturna. Da li to njihova okolina primećuje ili ne ,pitanje je,jer su oni generalno jedan vedar,veseo znak,koji ne voli da pokazuje svoje teške životne momente javno.Oni nekako više vole da reše sve to u svoja četiri zida. Ono što njima može biti strašno jesu neki teški životni udarci,koji će ih podsetiti da više nisu deca (mada oni tu dečiju energiju neosporno  poseduju). Moraće da naprave neke krupnije životne odluke.

Rakovi,u periodu do kraja godine treba više da se posvete svom zdravlju,poslu,i rešavanju nekih porodičnih pitanja.

Lavovima mogu do kraja godine da očekuju konačno rešenje nekih svojih ljubavnih zavrzlama...

Device će se dosta baviti porodicom,i brigom oko nekog člana porodice.

Kada su Vage u pitanju,ona imaju sreće jer je  i Jupiter u njihovom znaku.Pa ako ste nekada nekoga ludo voleli,do oktobra možete obnoviti kontakt ...ali i napredovanje kada je posao u pitanju.

Škorpije su samo u nastavku velikih životnih premena koje je pre 3,4 godine njima Saturn pokrenuo.Radićete mnogo više na sebi,na svojoj duhovnosti,i nekako kao da ćete se stalno pitati neka folozofska pitanja.

Strelčevi,kao i znak pre njih,mnogo će da radi na sebi.u svakom smislu.Biće dosta životnih ograničenja,ali i nagrada kada Saturn bude napustio vaš znak.

Jarčevi su u pripremnoj fazi ,jer njih uticaj Saturna čeka od kraja ove godine.

Vodolije,prave velike životne rezove u svim segmentima života.Iznenada,i bez puno buke,kako to samo oni znaju.

Ribe se suočavaju sa realnošću kada je posao i emotivni život u pitanju.Ali će nekako svaku konačnu odluku što više prolongirati.

 

Isto to važi i sada ,kada imamo pun Mesec u Jarcu,svakako da ne utiče isto na svakoga. Isto važi i kada je npr,aktuelan retrogradni Merkur,sve,ali baš sve zavisi od LIČNIH aspekata.

Kada su astro albumi koje pravim u pitanju,naravno da je sve to pisano generalno,i više zabave radi. I svako ko to drugačije shvati,treba sebe da pita zašto shvata drugačije :-)

Ova stranica je pre svega zamisljena kao mesto gde možete pročitati neke zanimljivosti o astrologiji,i uticaju planeta,a svakako nije zamisljena da osoba a osobi b ispod neke slike piše pogrdne komentare,ako se nekome ne dopada vaš znak.Meni čak bude malo i smešno da neko sa 30,40,50 godina bude toliko žestok u branjenju nečega što je zamišljeno kao zabava uz kafu.

I ova tema neminovno vuče drugu,a to je vaše pitanje ,da li je bitniji znak ili podznak.

Svako i jedno i drugo.Po meni,čak je bitniji i podznak,jer podznak (prvo polje),jeste ono što smo suštinski mi.To je naš karakter.

A naš znak je ono kako nas drugi doživljavaju.I to je nešto što se ne može promeniti ,ali se može dosta korigovati.

Naravno,tu je i Mesec. Gde vam je Mesec ? Nije isto ako ste podznak npr Škorpija,sa Mesecom u Škorpiji,ili Mesecom u Devici.

Kada se na sve to nadovežu i aspekti i tranziti,dolazimo do pitanja,da li je baš sve zacrtano ili čovek ima mogućnost izbora.

Naravno da ima. ali za to je potreban rad na sebi.Konstantan.I ko to shvati,on je na odličnom putu da živi jedan kvalitetan život.Treba što više iskoristiti povoljne aspekte koje imate u svom natalu,a one možda manje povoljne ,gledati da umanjite što je više moguce.

Uzmite na primer jedan test,sami...kada vidite negde na internetu neki ogavan,zao komentar...Samo pogledajte profil te osobe.Sve će vam biti jasno samo na osnovu slike.

Da li ste nekada videli nekoga vedrog ,nasmejanog,sa ispunjenim životom,da tako nešto radi ?

Iskreno,ja ne...

I tu se ponovo vraćamo na trenutno najznačajniji tranzit ,a to je Saturn u Strelcu.On želi da otvorite oči,jasno pogledate sebe,svoj život.

On želi da budete srećni. I ako vam možda trenutno nešto ne ide,setite se da posle tuge uvek dolazi Sunce.

Vreme je za lični rast. Naučite da cenite bitne stvari. I nemojte loše da se osećate ako nekome kažete ne.

Ne odustajte.Od svoje sreće .A pre svega od sebe .Posebno ne,zbog okoline koja to možda ne razume. I to nikada nije stvar godina,to je stvar duše ,pa i inteligencije.

Da li nekome možete pomoći ? Ne....Možete ukazati,ali nemojte trošiti svoju energiju ,ako neko ne želi da shvati.

Ako ste ipak,te sreće da na vas Saturn ili Uran ne utiču,već samo ponekad trenaziti koji traju po 2 ,3 dana...uvek imajte na umu,svakog čuda tri dana dosta :-)

 

 

e-max.it: your social media marketing partner