Kada je retrogradni Merkur,odnosno kad (nam se čini da) se kreće unazad, svi ti aspekti postaju nepovoljni, kao da se sve preokrene naopako. Dakle, česti su problemi u komunikaciji s drugima, dolazi do nesporazuma.

Moguće je da potpišemo ugovor koji će nam kasnije štetiti jer ga nismo dobro proučili ili smo prevideli neke delove koji su za nas štetni. Tehnika će se kvariti, najbolje je izbegavati putovanja i, zapravo, donošenje bilo kakvih odluka.Za razliku od života u strahu, dakle, retrogradne periode bilo koje planete moramo iskoristiti za promišljanje i analizu spostvenih odluka i ponašanja. Pogledati unazad - jer u takvim periodima zapravo se suočavamo sa svojom prošlošću i često nam se u životu pojavljuju bivši prijatelji, ljubavnici...

Ove godine Merkur je retrogradan od 30. januara do 20. februara u znaku Vodolije...od 30. maja do  22. juna u Blizancima  i od 28. septembra do 18. oktobra u znaku Vage.

Kao i uvek ,samo poštujte pravila retrogradnog Merkura.

*Pazite šta pričate ,kome pričate (isto važi i za slanje poruka i mailova).
*Ne počinjite nove poslove
* Završavajte samo poslovne obaveze koje ste već započeli
*Ne obavljate veće kupovine 
*Posebnu pažnju obratite na sve tehničke uredjaje...imajte sve bitne stvari na 2 meseta
*Sve što treba zvanično da potpišete 3 puta proverite
*Platite sve zaostale račune
* Ne popravljate svoje automobile
*Pre svakog putovanja,prekontrolišite svoja dokumenta
* Budite strpljivi

 
Ako sve ovo ispošujete ,sve može biti normalno,u suprotnom očekujte neke zastoje,malere.Izbegavajte mnoge stvari od životne važnosti i bavite se nekim svakodnevnim stvarima. 

Dok je retrogradan razmišljajte, planirajte, pa tek posle odlučite.

 

e-max.it: your social media marketing partner