Kontakt email: [email protected]        Facebook

Prvi retrogradni Merkur ( u znaku Vodolije) ove godine počinje 14.januara. U znak Jarca se vraća 27.januara,gde ce i ostati sve dok ne završi retrogradni hod,a to je do 4.februara

 Mislim da na ovoj planeti nema osobe koja nije čula za retrogradni Merkur.Ali to nije nikakav bauk.Niti nužno znači da će biti nekih loših dogadjaja. Bitno je samo da znamo šta je osnovna simbolika Merkura(komunikacija,sva sredstva komunikacije,papirologija,prevozna sredstva,kraća putovanja...itd.)I tu možemo da očekujemo neke manje zastoje.

 Budite spremni na probleme u komunikaciji, bilo da je u pitanju pisana bilo usmena komunikacija.Prilagodite svoju komunikaciju kako biste izbegli nesporazume,koji bi vam samo stvarali glavobolje. Moraćete da se naučite strpljenju i češće "brojite do deset".Nekada je bolje ,da neke stvari prenoće,nego da isihitreno reagujete,pa kažete i stvari koje ne mislite.

Vreme koje je pred vama, a koje se odnosi na retrogradnog Merkura, nije vreme za započinjanje nekih novih poslova, za polaganje važnih ispita (jedino ako ih ne polažate po drugi ili treći put), za upis na neki kurs ili školu. Njegova retrogradnost uvek sa sobom nosi ponovljene situacije, odgađanje ili komplikacije sa istim.Jedino što možete da uradite povodom toga jeste da budete  strpljivi.I budite svesni.

Budite oprezniji ako morate da potpisujete važne ugovore, podizete kredite, menjate posao, kupujete kola, kuću, stan ili poslovni prostor. Ne počinjite privatan biznis sada.Imajte na umu da sve duplo proverite, pre no što pošaljete bilo kakav mejl ili recimo rezervišete karte za put, ali obratite pažnju i na poruke koje šaljete.Ali i koje pročitate kod drugih. Nekada ništa nije onako kako izgleda,već zavisi od naše percepcije.

Obratite pažnju na to sa kim delite tajne, što uključuje kako prijatelje, tako i porodicu

 Posebno je interesanstno,što je u ovom periodu i Venera retrogradna koja će biti u trigonu sa Uranom.Nešto iz prošlosti vraća u drugačijem obliku. Stari prijatelji,poznanici,ljubavi....Iznenada,kada ste već prestali da imate nadu da ćete moći da obnovite kontakt sa nekim.
Ali ,naravno na vama će biti da li ćete ih ponovo pustiti u svoj život.
 
Aspekti koji će biti aktivni:
23.januar Sunce konjunkcija RxMerkur
29.januar RxMerkur konjunkcija Pluton
 
Naravno najviše će uticati na Vodolije,Jarčeve,ali i na Lavove,Rakove,Bikove,Ovnove,Škorpije  i Vage
 
e-max.it: your social media marketing partner