Probaću da objasnim nešto što me dosta vas pita.I pisaću što jednostavnije.Naravno,ako vas nešto ne bude jasno,možete me pitati.

Tekstovi o aspektima,tranzitima se pišu generalno. Logično,jer ne može neki aspekt uticati isto na svaki znak posebno.Delovaće na vas ,samo ako negde "pogadja" vaše natalne planete.Uzmimo npr,tranzit koji je trenutno veoma aktuelan.A to je Saturn u Vodoliji,koji  je trenutno retrogradan.On najviše utiče na Vodolije i Lavove (znak i podznak),ili na osobe koje imaju neke planete u njima. Takodje na Škorpije  i Bikove donekle,s tim što su oni dodatno opterećeni tranzitnim Uranom.

Saturn je planeta koja će tesirati vašu izdržljivot,biće tu da vas opomene,da vas natera da preispitate svoj život do najsitnijih detalja.I da vas kroz neku bol nauči da više cenite život i sitnice koje život znače.Ali opet pnavljam,to se ne odnosi na sve znakove.

Uran je nepredvidiva planeta,koja nam tesiira živce,i ne možemo se pripremiti na njegovo delovanje,jer on voli da iznenadi.

I ova tema neminovno vuče drugu,a to je vaše pitanje ,da li je bitniji znak ili podznak.I

Svako i jedno i drugo.Po meni,čak je bitniji i podznak,jer podznak (prvo polje),jeste ono što smo suštinski mi.To je naš karakter.A naš znak je ono kako nas drugi doživljavaju.I to je nešto što se ne može promeniti ,ali se može dosta korigovati.Naravno,tu je i Mesec. Gde vam je Mesec ? Nije isto ako ste podznak npr Škorpija,sa Mesecom u Škorpiji,ili Mesecom u Devici.

Kada se na sve to nadovežu i aspekti i tranziti,dolazimo do pitanja,da li je baš sve zacrtano ili čovek ima mogućnost izbora.

 Naravno da ima. ali za to je potreban rad na sebi.Konstantan.I ko to shvati,on je na odličnom putu da živi jedan kvalitetan život.Treba što više iskoristiti povoljne aspekte koje imate u svom natalu,a one možda manje povoljne ,gledati da umanjite što je više moguce.

Uzmite na primer jedan test,sami...kada vidite negde na internetu neki ogavan,zao komentar...Samo pogledajte profil te osobe.Sve će vam biti jasno samo na osnovu slike.

Da li ste nekada videli nekoga vedrog ,nasmejanog,sa ispunjenim životom,da tako nešto radi ?Iskreno,ja ne...

I tu se ponovo vraćamo na trenutno najznačajniji tranzit ,a to je Saturn u Vodoliji.On želi da otvorite oči,jasno pogledate sebe,svoj život.On želi rušenje tradicionalnosti,i potpuno slobodu.Misli,delovanja.On želi da budete srećni. I ako vam možda trenutno nešto ne ide,setite se da posle tuge uvek dolazi Sunce. Vreme je za lični rast. Naučite da cenite bitne stvari. I nemojte loše da se osećate ako nekome kažete ne.Ne odustajte.Od svoje sreće .A pre svega od sebe .Posebno ne,zbog okoline koja to možda ne razume. I to nikada nije stvar godina,to je stvar duše ,pa i inteligencije.

Da li nekome možete pomoći ? Ne....Možete ukazati,ali nemojte trošiti svoju energiju ,ako neko ne želi da shvati.

e-max.it: your social media marketing partner