U sredu, 26.juna imamo trigon Merkura i Saturna. Merkur je planeta koja je odgovorna za naše misli, način razmišljanja, ali i za to kako komuniciramo.
Saturn je planeta discipline, odgovornosti, karme.
Kada su ove dve planete u trigonu imamo jedan ozbiljniji pogled na svet. Više smo okrenuti tome da na jedan racionalan način objasnimo sebi i svoje emocije, odredjene životne situacije, ali i ponašanje drugih ljudi.
Ipak, to je samo mala zamka.
Razvijajte svoje kritičko mišljenje.
 
Ovaj dan iskoristite  za čitanje. Posebno poslovica. U njima ima dosta mudrosti. Ali iskoristite ovaj tranzit i za učenje.. Da završite knjigu koju dugo odlažete. Da popravite nešto za šta nikako da nadjete vremena. Da obidjete stariju rodbinu. Da popričate sa njima. Da budete dovoljno otvoreni da čujete savete mudrijih od vas. Jer glup uči na svojim greškama, a pametan na iskustvu drugih.
Uči vas kako da sačuvate prisebnost u situacijama kada se čini da su oko vas svi poludeli. Kada se osećate kao da ste u nekom Matriksu.
Kako da donosite racionalne odluke.
Kako da možda i sačekate sa nekom ( jer bi ista imala dugotrajne posledice).
Ali i kako da logički razmišljate (ono što je slaba tačka većine).
Takođe, svesnost da kod ljudi koji su kognitivno ograničeni nikakva priča ne pomaže. Tu pomaže samo distanca. Ili jasno postavljanje granica.
Nema jednostavnih odgovora.
Niti brzih rešenja.
Ali ima prilike da napravite za sebe neki dobar plan.
e-max.it: your social media marketing partner