Merkur je planeta koja upravlja komunikacijom, našim kognitivnim sposobnostima, neposrednim okruženjem i kraćim putovanjima. Merkur u svakom znaku ima dobre i one manje dobre osobine, bitno je samo da ih dobro upoznate. I naravno svaki tranzit uvek zavisi da li vi lično pripadate nižem ili višem tipu svog horoskopskog znaka.

Lav je znak pozorišta, teatralnosti, jakog ega.

Merkur u vatrenom Lavu je glasnogovornik. Ubedljivi. Jer sve što govori govori glasno. Pokazuje nam da sedrama koju gledate kao žanr filma, često prebacuje i na vašu realnost. Ipak, probajte da izbegavate tudju dramu i da stvarate svoju. Posebno kada Merkur napravi kvadrat sa Uranom (egzaktan aspekt 22.jula, ali deluje i par dana pre i par dana kasnije). 

Kod nižeg tipa ljudi, ovaj Merkur pokazuje sliku "Onog koji  sve zna".  Koji je prvi tu da prokomentariše bilo koju temu. Da da svoj stav. I da i urliče ako treba samo da bi njegova bila poslednja. Kao malo dete koje se valja  u prodavnici kada ne dobije igračku koju želi.  Kada se Merkur nadje u ovom znaku, ovde nema one narodne "Pametniji popušta ", već je više naznačena potreba da kroz komunikaciju budemo u centru pažnje, gde  ćete po svaku cenu pokušati da druge ubedite u to da je jedno vaša istina prava istina. Da ste vi u pravu. Da ste vi ispravni, moralni. I to se sve može dešavati veoma teatralno.  Tražiće se publika, ali samo ona koja može da tapše na taj govor. Ovde nema konstruktivne komunikacije. Već više komunikacija koju vodi ego i sujete. I potreba da kroz istu budemo u pravu.  Ja, ja i ja momenti.

Osetljivost na svaku kritiku.  Svako neslaganje shvataju kao  napad na njihovu ličnost.

Pazite se nedostatka objektivnosti.
Pazite se svoje sujete. Ali pazite se i provokacija ljudi oko sebe. Jer možete biti uvučeni u neki konflikt.Bilo direknto ili indirektno. 

 

Ali Merkur u Lavu je i velika gluma. Tako da dobro obratite pažnju na sve u vašoj okolini koji su previše glasni.Jer u većini slučajeva to je neka patologija. Jer potreba za dramom je uvek neka potreba za manipulacijom. Identifikujte pokretača drame u svom životu i smanjite komunikaciju.

 

Kod viših tipova, ovaj tranzit će doneti povoljan period za posao, promovisanje  istog. Donosi istupanje u javnost.  Ako negde javno treba da nastupate, očekujte uspešnost.  Vaše samopouzdanje i način života nekome može biti inspiracija. Ambicioznost, koju mozete da  iskoristite na najbolji mogući način. 

e-max.it: your social media marketing partner