Kontakt email: [email protected]        Facebook

Dobro jutro leptirići cvetići

Mesec je danas u znaku Ovna,tokom dana u kvadratu sa Saturnom,dok će uveče biti u konjunkciji sa Venerom.

Ovan je znak akcije,hrabrosti,adrenalina...ali sve ovo tokom prve polovine dana,zbg kvadrata Meseca i Saturna,je dosta smanjeno.Pre svega će uticati na žene,i donosi im melanholiju,emotivni haos,osetljivost...tačnije preosetljivost,i momente kada vam svaka malo grublja reč može doneti suze.Nešto najsličnije pms-u :-)

Ali sa druge strane,donosi vam mogućnost,da korz neki možda malo lošiji period,spoznate koliko ste zapravo jaki.Koliko vaša duša tereta može da podnese.A onaj ko ima vere,bori se sa iskušenjem svakako,ali ne odustaje.Ali prvo je  potrebno shvatiti šta je vaše iskušenje.

Šta raditi,pročitajte  u sledećem odlomku...

Pitao je učenik učitelja:
Tako si mudar, uvek dobro raspoložen, nikada se ne ljutiš… Pomozi mi da i ja postanem takav.

Učitelj je pristao i zamolio učenika da donese krompir i jednu providnu kesu.
… Kada se na nekoga naljutiš i sakriješ svoju uvredjenost – reče učitelj – uzmi jedan krompir pa sa jedne njegove strane napiši svoje ime, a sa druge ime čoveka sa kojim si se posvadjao, a onda stavi krompir u kesu.

I to je sve? – upita učenik iznenadjeno.

Ne, – odgovori učitelj – potrebno je da uvek sa sobom nosiš tu kesu, i svaki put kada se se osetiš uvredjeno da u nju staviš krompir.

Učenik je pristao. Prošlo je neko vreme. Kesa se punila krompirima i postala poprilično teška. Bilo je vrlo nezgodno stalno je nositi sa sobom. Uz to krompiri koji su prvi stavljeni u kesu počeli su da se kvare. Neki su proklijali, a neki istrulili i širili neprijatan miris. Učenik je došao kod učitelja i rekao:

Nemoguće je ovo nositi sa sobom. Prvo, kesa je suviše teška, a drugo, krompir se pokvario. Predloži nešto drugo.

Ali učitelj je odgovorio:
To isto dešava se i u tvojoj duši. Kada se na nekoga naljutiš, uvrediš, u tvojoj duši se stvara težak kamen iako ti to odmah ne primećuješ. Zatim kamen postaje sve veći. Postupci se pretvaraju u navike, navike u karakter, koji rađa poroke koji zaudaraju. I na taj tovar lako bi zaboravili da nije suviše težak da ga stalno nosimo sa sobom. Dao sam ti mogućnost da posmatraš ceo taj proces sa strane. Svaki put kada odlučiš da se uvrediš ili da nekome naneseš uvredu razmisli da li ti je taj kamen potreban

 

Želim vam lep i prijatan dan 

e-max.it: your social media marketing partner