Kontakt email: [email protected]        Facebook

Ove godine očekuju nas tri retrogradna Merkura.

Prvi retrogradni Merkur je započeo 22. marta ulaskom u Ovna. Sa sobom nosi stres, nervozu i osećaj da nam je sreća okrenula leđa, a na njegovom će se udaru osim Ovna, naći Rakovi, Vage, Device i Jarci.

Razdoblje retrogradnog Merkura nije pogodno za velike planove, započinjanje novih poslova ili rešavanje problema. Radije ga provedite u meditaciji i razmišljanju o načinu komunikacije, kako s drugima, tako i sa sobom. Na površinu u tom periodu obično isplivaju stare rane, razmišljanja i osećaji pa je kod nekih moguć pojačan osećaj iscrpljenosti i umora.

Retrogradni Merkur u Ovnu ima i svoje dobre strane, pa tako u ovom periodu možete pronaći izgubljene stvari, a mogući su i lepi susreti s nekim osobama iz prošlosti koje bi vam se mogle vratiti u život.

Pridržavajući se nekih pravila lakše ćete prebroditi razdoblje koje završava 15. aprila, a posebnu pažnju posvetite najkritičnijim danima - od 22. do 24. marta, od 28. do 30. marta, 31. marta i 4. aprila.

U doba retrogradnog Merkura izbegavajte započinjanje novog posla, strpite se od donošenja vrlo važnih odluka, suzdržite se od kupovine, ne vozite automobil automehaničaru, putujte samo ako baš morate, nije pogodan period za venčanja, ali ni za razvod.

Dani pojačane potrebe za oprezom

Do 26.marta  marta pripazite što i kome govorite, ali vodite računa i o tuđim rečima. Pripazite i na stvari poput mobilnog telefona, ključeva ili ličnih dokumenata koje biste lako mogli izgubiti.

Od 28. do 30. marta vrlo su moguće nesuglasice na poslu i neočekivani problemi. Mogući su i zdravstveni problemi, s velikim izgledom za želudačne tegobe.

Retrogradni Merkur 31. marta će se poklopiti s punim mesecom, što je vrlo loše za međuljudske odnose. Izbegavajte tog dana rasprave, polemike i svađe, jer se mogu završiti katastrofalno.

Obilje frustracija i napetosti izgledni su 4. aprila, a tog dana mogući su čak i prekidi ozbiljnih veza.Do 15. aprila kada se retrogardni Merkur završava izbegavajte:

 

 

1. Početak novog posla

 

Možda je bolje da sačekate da retrogradni Merkur prođe, posebno ako novi posao podrazumeva i potpisavanje nekih važnih ugovora. Može da se desi da nešto pogrešno protumačite ili da ne pročitate koju stavku (pogotovo one napisane sitnijim slovima). Takođe, početak novog posla zahteva od vas da se pokažete u najboljem mogućem svetlu, a to je gotovo nemoguće u ovom periodu. Davanje otkaza moglo bi da se završi loše jer postoji mogućnost da kažete ili uradite nešto što ne mislite stvarno.

2. Donošenje veoma važnih i velikih odluka

Razmišljajte o velikim odlukama, pišite o njima u dnevnik, vizualizujte ih, ali se držite podalje od toga da ih ispunjavate, piše yourtango.com. Zapamtite da je Merkur retrogradan i da vam neće biti mnogo toga moguće. Ovo je vreme da se razmišlja i prave planovi, dok donošenje odluka i njihovo sprovođenje vodi katastrofi.

3. Nemojte da kupujte ili prodajte

 Ovo nije vreme kada bi trebalo da razmišljate o nvoj nekretnini, ali ni novom autompoblilu, čak ni kompjuteru ili gedžetu, jer je velika je verovatnoća da će se kvariti.

4. Ne popravljajte automobil

Nemojte ići kod mehaničara ako baš ne morate. Može da se desi da ćete, kada Merkur ponovo krene direktno, ponovo morati kod majstora.

5. Odložite putovanje

Kada su u pitanju duga i daleka putovanja, ovo nije najpovoljniji period. Ako ne možete da ga izbegnete, spremite se na kašnjenja, gužve u saobraćaju i kvarenje prevoznih sredstava. Dva puta proverite sve rezervacije i zakazane termine. Obratite pažnju i na to gde držite karte.

 6. Venčanje i razvod

Kada je Merkur retrogradan, poslednja stvar koju trebate da uradite je da pokušavate da ostvarite ozbiljnu vezu u vašem životu, jer prosto nije suđeno. Zato izbegavajte ovaj period da se venčavate, ali ne donosite ni odluku o razvodu. Nemojte unositi neke velike promene u vaš odnos u ovom periodu.

 

 

Izvor:Tportal,i Blic.rs

 

 

e-max.it: your social media marketing partner