Kontakt email: mirjana28may@yahoo.com        Facebook

OVAN

Ovna privlače glasni i jaki partneri. Osoba koja će da ih zavede mora pre svega da motiviše njihove interese. Ovan mora da zna da ste zaninteresovani za njega i da vam se sviđa.

U ono vreme kada počne da razmišljaju o vama kao o atraktivnoj ličnosti Ovan počinje da se zaljubljuje. Da bi postale partner sa Ovnom, vaš um i duh će igrati veoma važnu ulogu. Ovnovi se lovci koji love iznenada bez običnog upozorenja. Oni strahuju od odbacivanja i to je razlog zašto oni pokušavaju da osvoje potencijalnog partnera na ovaj način pre nego on/ona ima vremena da razmišlja o tome i reaguje.

Ako ste konačno uspeli da postanete partner Ovna, trebalo bi da znate da vas očekuje mnogo neugodnosti! Preporučljivo je da zadržite svoj karakter i branite ga koliko god možete. Kada konačno mislite, da dobro poznajete Ovna, on će vas iznenaditi svojim potezom koji će vas impresionirati ili razočarati, a izvinjavaće se na svoj način. Oni brzo podlegnu i to izgleda kao da počinjete vaš odnos ponovo.

Borba koja večito traje i koja nikada neće prestati da postoji jeste ona između razuma i srca. 

Za ljude koji uglavnom koriste razum kažu da su hladnokrvni, proračunati i sebični. Njima nije važno preko koga će preći, samo da dođu do cilja. Ukoliko povrede nekoga na tom putu do uspeha, ne osvrću se jer im nije jasno kako je uopšte taj neko dozvolio da bude povređen.

Što se emotivaca tiče, za njih uglavnom važi da su mekog srca, da često opravdavaju tuđe postupke verujući da nije baš sve kao što izgleda. Izreka "ko zna zašto je to dobro" im je jedna vrsta mantre. Njihov najveći strah je da ne budu povređeni, a neretko se upravo to i desi.

Ovan 

Svako jutro odvojite 20 minuta za sebe - bilo za kafu, tuš ili muziku - to vam je nužno. Šta god vam rekli, ako zaista nešto želite, radite na tome, jer nećete odustati dok ne uspete ili padnete. Odredite prioritete i više vremena posvetite ljudima koji to zaslužuju. Prestanite da se trudite oko odnosa koji ne vode nigde. Svaki dan prošetajte, vozite bicikl ili slično - potrebno vam je kretanje jer ste u protivnom umorni. Ne stidite se svojih "bubica", prihvatite ih pa ćete biti manje nervozni. 

Bik 

Budite sigurni u sebe i svoje stavove, čak i ako ste razočarani. Sumnja u sebe kod vas vodi u depresiju. Ne propuštajte prilike da ugađate sebi, ali strogo odvojite vreme za uživanje i vreme za rad. Vežbajte empatiju i češće se postavljajte u poziciju drugih kako biste ih bolje shvatili. Naučite da preteran ponos može da bude vaš neprijatelj, naročito ako vas udalji od onih koje volite. Budite dobar prijatelj, ti su odnosi jedni od najvrednijih u vašem životu. 

Provokativan, bučan, energičan i neustrašiv, Ovan je znak koji će svuda biti primećen. Njegovo žustro kretanje i živa gestikulacija odaju nervoznu osobu koju ne drži mesto i kojoj uvek nedostaje reči da izrazi sve što oseća. I njegov hod odaje osobu koju ne drži mesto i koja želi što pre stići do cilja. Čini se da rođeni u tom vatrenom znaku na sve moraju reagovati, a kako redovno i bezazlenu kritiku shvataju kao napad ili izazov, i reakcije su im burne. Za njih se vezuju brojne krajnosti, a odnosi s drugima najčešće im se vrte oko ljubavi i mržnje. Ne vole ništa osrednje, a nikad osrednje i ne daju. Iz sebe izvlače maksimum i dostojanstveno odbijaju mrvice prijateljstva, ljubavi …

Bik je odlučan, temeljan i uporan. Kao i ostali zemljani znakovi, racionalan je, oprezan i analitičan, ali nije kao Devica sitničav, niti opsednut karijerom kao Jarac. Želi uspeti, ali nije mu cilj samo raditi i biti uspešan – želi uživati u životu, izgraditi dom, porodicu, ostaviti nešto iza sebe. Osećaje dobro kontroliše, apsolutno je predan zadacima koje sebi zadaje, a sticanje i posjdovanje najviše ga ispunjava. Ima jasne ciljeve koji želi dostići, ali ne i snove, jer nije tip sanjalice i idealiste koji teži nečemu što se u njegovom vremenu ne može ostvariti.

Ovo je znak koji se ne može pohvaliti čeličnom voljom ni mišićnom snagom, ali su mu zato intelektualne sposobnosti izuzetne. Svestran je, naoružan znanjem sa svih područja, spretan s rečima, telom okretan, snalažljiv u svim prilikama. U društvu je uvek nasmejan i vedar, raduje se novim poznanstvima, novim poslovima, bez problema menja navike i mesto boravka. Prilagodljiv je, redovno radi nekoliko poslova u isto vreme, može biti celi dan na poslu, a uveče čio i zabavan u društvu. Zna kako se treba ponašati u svakom društvu, a majstor je za popravljanje raspoloženja namrgođenom šefu ili ljutitom partneru.