Kontakt email: [email protected]        Facebook

Merkur je“ prvi kamen od Sunca“, mala planeta, prilično slična Mesecu po dimenzijama. Vlada Blizancima i Devicom.

Ta 2 astrološka znaka ne mogu biti različitija jedan od drugog a opet imaju istu planetu vladaoca. Logično pitanje je – kako je to moguće.

Pošto je astrologija veoma logična i ima odgovore na sva pitanja, samo je potrebno postaviti ih na pravi način, sledi odgovor, nadam se dovoljno ilustrativan.

Pre toga još malo podataka:

 

Merkur u Blizancima ima noćni domicil, sedište a u Devici dnevni.

Najmanji uticaj, Merkur generalno gledano (sve naravno, zavisi od lične natalne karte) ima na Strelca i Ribu. Lepo se oseća u znaku Škorpije, dok u znaku Bika postaje pravi zloćko, postiče ljubav prema novcu i bogatstvu po svaku cenu.

Blizanci, Merkurova deca, su temperamentni, mladalačkog izgleda, simpatični,pokretljivi, vitalni ali prate modu i trendove po svaku cenu, vole da se provode više od svega.

Device, kojima takođe vlada Merkur, su vredne, savesne, tačne, odgovorne, precizne ali ne strastvene ni spontane. Sklone su analazi i kritici, planiranju i taktiziranju radi ostvarivanja zacrtanih ciljeva. Bije ih često loš glas, spadaju, nažalost, u najneomiljenije znakove horoskopa. Ali, 

Mrav je savršen simbol znaka Device. Vredan i radan, ceo svoj život je isplanirao do poslednjeg momenta. Nema mesta za odmor i relaksaciju. To je uvideo još i stari Ezop.

Vredni mravi rade cele sezone, lepo vreme je maksimalno iskorišćeno za sakupljanje hrane za period hladne i surove zime.

 

 

 

 

 

 

 

Simbol Device je Demetra,boginja zemlje i poljoprivrede, koju je oteo bog Had i odveo u svoje podzemno carstvo. Njena majka Persofona je uspela da se izbori da Demetra pola godine provodi sa njom, to je period poljoprivrednih radova. Za vreme druge polovine godine Demetra odlazi u dubine Hada, kod svog muža, to je period kada se zemlja odmara pod plaštom zime.

Mravi su svojim načinom života potpuno podređeni ovoj smeni godišnjih doba. Večito su zbrinuti i obezbeđeni, tokom celog svog života. Posledica vrednog rada Devica, bez odmora i zabave je da ne oskudevaju ni u čemu. Njihov dom je kao mravinjak, uređen do najsitnijih detalja, funkcionalnost i organizovanost je njihovo drugo ime.

Ko god da je ušao u dom Device, uverio se u to. Problem je u tome što ni mravi ne primaju baš lako pridošlice u svoj doma a Device još manje.

To se najbolje u priči uverio cvrčak. Pravi Blizanac, bilo ga je svuda, dok je trajalo lepo vreme, pevao je provodio se, uživao, svuda stizao. O domu, hrani nije ni razmišljao.

Blizanci nemaju vremena za razmišljanje i planiranje. Vitalnost i mladalački entuzijazam im daju takav optimizam da ne žele da se bave temama kao što su starost, bolest, smrt. Naš cvrčak se potpuno uživeo u životnu filozifiju Blizanaca.

Kada je zima počela da širi svoj ledeni plašt, bio je potpuno zatečen, uostalom kao i svaki Blizanac, kada problem zakuca na vrata. Ako ne može da krene dalje, da pobegne od problema, kao naš cvrčak, okovan hladnoćom i snegom – biva prilično izgubljen, zove u pomoć na sav glas.
Pokušaće sve, od šarma do prevare ne bi li dobio ono što mu je potrebno. Ezop i La Fonten su očito bili na strani radnih i vrednih Devica. Mravi iz njihovih priča nisu se sažalili na cvrčka, niti su mu pružili pomoć. Ali postoje razne verzije ove priče. U nekima se mravi sažale na cvrčka, puštaju ga u svoj dom tokom zime. Ništa nije besplatno ni kod ni kod Devica ni kod mrava, pa cvrčak mora da stalno da muzicira i da peva u dugim zimskim noćima da bi nekako nadoknadio troškove svog boravka.

Sve u svemu, ako vam se nekada učini da dvoje, veoma različitih ljudi u nekom odnosu, ljubavnom, poslovnom, na neki neobjašnjiv način, dobro funkcionišu, proverite, možda se radi o Merkurovoj deci, Devici i Blizancu, koji su uspeli da narovoučenije priče o crvčku i mravu, na obostranu radost primene u svom životu.

Za kraj, u slovenskoj mitologiji, postoji priča da čovek kada umre, ponovo se reinkarnira najpre u mrava, zatim u pricu, pa životinju, pa tako dalje.

Cvrčak je s druge strane znamen sreće, njegova iznenadna pesma nagoveštava srećan dogadjaj u domu u koji je ušao.

Napisala:Dragana Amarilis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner