Kontakt email: [email protected]        Facebook

Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut su najvaznije od svih fiksnih zvezda. Za njih se kaze da predstavljaju "cuvare neba", cuvare cetiri strane sveta i cetiri nebeske tacke.

Aldebaran vlada istokom, Regulus severom, Antares zapadom i Fomalhaut jugom.. Ovo su zvezde koju sudbinu uzdizu iznad prosecne, ali i nose neslavan kraj.

Inace, zvezde nekretnice se u starim tabelama oznacavaju grckim slovima i sazvezdjem u kojem se nalaze. Slovo alfa je oznaka za najvazniju i najvecu zvezdu jedne konstalacije.

Aldebaran (alfa Tauri) 9,06 Bliznaca-potice od reci Al-Dabaran sto u prevodu znaci "sledbenik". Ima marsovu prirodu.
Ime Mihael znači "Ko je kao Bog". On je upravitelj Rajske Vojske Anđela i Anđeo pravde. Davno je u Raju postojao jedan vrhovni Anđeo Satanail (što znači Anđeo Svetlosti) koji je bio najbliži Bogu. Direktno od Boga je primao ljubav i svetlost i preko njega su je dobijali i ostali Anđeli. Jedino je iznad sebe imao-Boga što je i dovelo do toga da se pogordi i da mu se javi želja za vladanjem. Uspeo je da pobuni i deo drugih Anđela kako bi zbacili Boga sa prestola i zauzeli njegovo mesto... I nasta rat na nebu; Mihail i Anđeli njegovi zavojštiše na aždaju, i ratova aždaja i Anđeli njezini; I ne odolješe, niti im se više nađe mjesta na nebu. I zbačena bi aždaja velika, stara zmija, koja se zove đavo i satana, koja zavodi svu vaseljenu, i zbačena bi na zemlju, i sa njom zbačeni biše anđeli njezini" Otk 12,7-9

Mihael je zbacio Satanaila i njegove Anđele, tako Satanail od Anđela Svetlosti posta satana, vladaoc tame a Anđeli postadoše demoni tzv. pali anđeli.

Mihael nosi duše umrlih pravednika u Raj i meri ljudska dela pa je zato predstavljan sa mačem i vagom u ruci.

Planeta koja predstavlja Mihaela je Merkur i donosi ljudima dar strpljenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostali, manje poznati Arhanđeli su: Razel (Anđeo Svetih Tajni), Ariel (Anđeo zveri), Metatron (Anđeo čuvar male dece), Sandalfon (Anđeo muzike), Israfel (Anđeo pesme), Jofiel (Anđeo neba), Azrael (Anđeo smrti), Kamael (Anđeo Božanske ljubavi) i Zadkiel (Anđeo slobode) 


Antares (alfa Scorpii) 9,04 Strieca, nosi ime koje znaci "poput marsa" (Anti ares), takodje, kako i ime samo govori, ima marsovu simboliku.
Ime Uriel znači "Božija vatra". On je upravitelj Tartarusa, dela Raja gde Anđeli Čuvari čekaju presudu. On je prozvan pripadnikom i Serafima i Heruvima, ima vlast nad gromovima i užasom. On je jedan od sedam Anđela koji stoje kod Božijeg prestola, jedan je od najvažnijih Anđela zajedno sa Mihaelom, Gabrielom i Rafaelom. Ima mnogo titula: Anđeo prisutnosti, Princ Sunca, Anđeo izbavljenja, Zaštitnik proročanstva.

Uriel je poslat kod Noja da mu saopšti vest o potopu. Dobro je poznato da Uriel ima dve najvažnije karakteristike: oštrinu uma i očiju i njegovu totalnu, objektivnu i bezličnu potpunost Božije volje. On je postavljen u Rajskom Vrtu od strane Boga kako bi sprečio svakog da uđe, zato je predstavljen sa plamenim mačem.

Uriel je dao ljudima Kabalu.


Regulus (alfa Leonis)29,11 Lava, u prevodu "mali kralj", takodje se vezuje za marsa.
Ime Rafael znači "Bog je isceljenje". On je upravitelj drugog Raja, vladaoc Načala, čuvar Drveta Života u Rajskom Vrtu i jedan od sedam Anđela koji stoji kod Božijeg prestola. On uči ljude smehu i da se zadovolje malim stvarima. On je Anđeo isceljenja, zadatak mu je pomagati ljudima oko bolesti, što njegov znak i simbolizira (simbol Ophiuchus-a). Riba koju drži u drugoj ruci je simbol medicine jer su mnogi unutrašnji organi ribe lekoviti. Rafael je takođe poznat kao Anđeo nauke i znanja. Kada je Solomon molio Boga da mu pomogne da završi hram koji je započeo, dobio je odgovor zajedno sa magičnim prstenom koji mu je uručio Rafael. U prstenu je bio ugraviran pentagram i imao je moć da otera zle duhove. Tako je Solomon uspeo da završi hram.

Rafael je putovao sa Tobijem ali mu nije hteo reći ko je sve do kraja puta. Na tom putu, Tobi je uhvatio ogromnu ribu a Rafael ga je naučio kako se koristi svaki njen deo: "Znam da će otac tvoj otvoriti oči. Ribljom žuči namaži njegove oči, a on će ih, osetivši svrbež, protrljati i tako skinuti s njih bele mrlje i tebe videti."

Planeta koja predstavlja Rafaela je Sunce i on donosi ljudima veselje i smeh. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedino Fomalhaut 3,10 Ribe(alfa Piscis Australis), u prevodu od reci fum-al-hut, riblja usta, ima prirodu venere i merkura i za nju se veruje da nosi dug vek i besmrtnost neke vrste. 
Ime Gabrijel znači "Bog je moja snaga". Gabriel je upravitelj prvog Raja, vladaoc Heruvima. On je Anđeo milosti, poznat i kao Anđeo glasnik jer je on javio devici Mariji da će roditi Božijeg Sina. Pred kraj života, Bogorodica je molila Sina da se što pre upokoji i da bude s njim. Gabriel joj se javio i rekao da će se uskoro upokojiti i predao joj palminu grančiću koja će se nositi na njenoj sahrani (zato se on i predstavlja sa palminom grančićom u ruci). Takođe se javio Zahariju i saopštio mu da će dobiti sina i da mu nadene ime Jovan (Ivan).

Postoje i predanja koja govore da Gabriel provodi devet meseci za vreme trudnoće žene, vodeći računa o još nerođenom detetu, upoznavajući to dete sa svim potrebnim znanjem i zakonima Raja. Tačno pre rođenja, Gabriel dotakne svako dete iznad usne, kako se niko ne bi sećao tog znanja sve do onog momenta kog mi zovemo-smrt. Znak Gabrielovog dodira je "rascep" ispod nosa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner