Kontakt email: [email protected]        Facebook

Ovo je vazdušni znak, muškog polariteta i fiksne kvalitete. Zima je njegovo godišnje doba, a rođendan mu pada između 20. januara i 19. februara.

 

Vodolije su u načelu pravedne iskreni, ali problem je u njihovoj nepristranosti, jer u situacijama konflikta ne stavljaju se na stranu njima drage osobe već isključivo istine i pravde.Ova sposobnost emocionalnog distanciranja neretko ih u očima drugih čini hladnima bezosećajnima, ali oni samo vešto uspevaju da odvoje srce od razuma, ne dopuštajući osećajima prevelik uticaj na um i logiku kojom krajnje objektivno posmatraju neku situaciju. I inače su emocionalno nezavisni od drugih, eksperimentišući u odnosima do te mere da se ona druga strana, ako ih ne prihvati takvim kakvi jesu, vrlo brzo umori i odustane. S njima nikada nije isto, jer i oni sami nikada nisu isti, a ako nešto najviše mrze, onda je to predvidljivost i rutina.

Malo ko može da kaže da ih zaista poznaje, jer oni su do te mere neobični nepredvidljivi da ni sami ne znaju kako će u nekoj situaciji reagovati. Od silne potrebe da budu autentičnidrugačiji jedinstveni, znaju da skrenu i u buntovništvo ekstremizam, a svom karakteru imaju crtu ekscentričnosti i netolerancije zbog čega će dovesti u pitanje svoje odnose s drugim ljudima. U tom slučaju, neki od njih odlučiće se i za samački život, što inače nije obeležje ljudi ovog znaka, jer su im socijalni kontakti i razmena ideja s drugima vrlo važni, a koncept čovečanstva i rad na dobrobiti svih najbolji je način na koji može usmeriti svu svoju mentalnu energiju i neretko sasvim neobične sposobnosti.

Hirovitog ponašanja, Vodolija jednako neočekivano plane u sasvim banalnoj situaciji, ili ostane miran hladan u okolnostima koje su do krajnosti nabijene emocijama. U stanju su daosete ljude i događaje i predosete razvoj neke situacije mnogo ranije nego što se oni zaista i dogode. Čini se kako mozak tipične Vodolijekao da radi na jednoj sasvim drugoj frekvenciji, svesno i nesvesno obrađujući mnoštvo podataka.

Sumnjičav je i uvek ispituje ispravnost neke teorije, a istovremeno, može se dogoditi i da mu, u obliku bljeska, na um padnu neka genijalna rešenja koja u nekom području ljudske delatnosti predstavljaju pravu prekretnicu i označavaju svojevrsnu novu eru neke tehnologije. Jer činjenica je kako je u ovom znaku rođeno najviše genija i inovatora.

 

 

 

 

 

 

 

 

Svoj individualizam jedinstvenuunikatan karakter, Vodolijapokazuje i stilom odevanja,kao i svim onim sitnicama kojima je svakodnevno okružena. Voli neobične stvari, nikada se neće povesti za trendovima, već će radije negovati svoj stil, koji je uvek izraz unutrašnjeg bića ili trenutnog raspoloženja.

Nemirni su, bez osećaja za materijalne vrednosti posedovanje, a promeni teže uglavnom i samo radi promene. Odlazak u drugu krajnost može ih pretvoriti u tiranine i bezosećajne osobenemilosrdne i razdražljive, čija će ekscentričnost i neujednačeno ponašanje pre ili kasnije iz svoje blizine oterati one koji ga vole.

Ipak, bez njihove originalnosti inovacija kojima ga iz dana u dan oplemenjuju, ovaj bi svet bio kud i kamo siromašniji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner