U poslednje vreme ništa vam ne ide od ruke. Ono što ste ranije jednostavno obavljali sada je postalo vrlo teško. Ljudi vas ne razumeju, na svakom koraku nailazite na poteškoće... To može biti znak da se nalazite u astrološkom periodu koji se naziva Sade Sati. Pojam Sade Sati kod mnogih izaziva strah. Iako Sade Sati znači sedam i po godina, tome se često dodaje još jedna reč pa tako dobijemo izraz sedam i po godina tuge.

Period života koji se naziva Sade Sati ili "sedam i po godina tuge" je uvek jedan od najtežih perioda kroz koje čovek prolazi. Kada Saturn uđe u zodijački znak koji je ispred znaka natalnog Meseca, osoba uđe u Sade Sati period koji traje sve dok Saturn ne izađe iz 2. kuće od kuće natalnog Meseca. Saturn provede otprilike dve i po godine u jednom znaku, a ovaj period označava prolazak Saturna kroz tri znaka (12, 1. i 2. kuću od natalnog Meseca), čineći tako period od sedam i po godina.

 

Saturn predstavlja tamnu stranu našeg uma i u ovom periodu on će nešto uništiti, srušiti i zaustaviti, kako bi se stvorili povoljni uslovi za rast nečeg novog. On nas uči da smo ograničeni i kako sve materijalne stvari imaju svoj početak i kraj, da će se ono što se spojilo opet razdvojiti i da se sve vraća tamo odakle je poteklo.

Saturn je sin Sunca. Sunce je planeta dharme (ispravnog delovanja), a Saturn (kao njegov sin), pomaže dušama zatočenim u materijalnom svetu da dođu na taj put dharme. On ne trpi besmislice i svakih 30 godina dolazi da testira šta je duša naučila. Taj period testa se naziva Sade Sati period. Kada se taj period pojavi u životu, osoba treba da se raduje, jer sada će se susresti sa jednom jako zanimljivom osobom - samim sobom, onakvom kakva je postao. Saturn je beskompromisan učitelj koji neće tolerisati nikakav nemar ili razuzdanost svojih učenika. Kada Sade Sati dođe, Saturn će ugasiti pompu i "šou" iza kog se skrivamo, a u ruke će nam staviti "alat" za težak rad na sebi. On je striktan, iako ponekad pogrešno shvaćen kao okrutan...

Njegove lekcije su često bolne, ali i neophodne kako bismo našli naš put koji vodi iznad materije. Saturn otvara vrata koja vode u večnost, a put do tih vrata je direktan i uzak, poput oštrice brijača. Kada se osoba nađe u Sade Sati periodu okolnosti se menjaju i život postaje ispunjen poteškoćama; osoba postaje nervoznija i netolerantnija.

Iako teško radi, novca nikad dosta, zdravlje se narušava, a deca postaju nezainteresovana za učenje. Bračni život takođe trpi, postaje ispunjen svađama i nerazumevanjem.

Za sve to postoji razlog. Gospodin Šiva je blagoslovio Saturna da bude onaj koji će suditi i kazniti one koji su nepošteni i okrutni. Stoga Saturn svakih 30 godina stavlja prepreke pred osobu.

U pitanju su ispiti materijalne, emocionalne i duhovne zrelosti. Nakon Saturnovog testa osoba koja je položila ispite sija poput zlata. Saturn joj je pomogao da postane bolja osoba stavljajući je u teške okolnosti. Saturnova škola obrazuje osobe i pročišćava njihov karakter.

Iako izgleda da je Sade Sati nepovoljan period, on je zapravo jako povoljan. Sastavljač zakona nije sentimentalan. Takav je i Saturn. Tokom Sade Sati perioda Saturn pomaže osobi da se seti koliko je puta nekoga povredila delom, rečima i mislima, koliko je puta bila neiskrena, nepoštena; koliko je puta pala kao žrtva iskušenja, nemoralnih čari, napasti i izazova.

 

 

 

 

 

Saturn će sve uredno naplatiti i navesti nas da se pokajemo. Čim neko počne sa svoju ličnu, unutrašnju promenu, Saturn će mu pomoći i voditi ga do viših ciljeva života. On uči kako nadići svoje osobne limitacije, kako dostići odvojenost i nezavisnost, koncentraciju, osećaj za detalje, disciplinu i ozbiljnost koja je potrebna kako bi osoba mogla da odgovori na izazove života i učiniti svoj život velikim.

Kada se netko nalazi u Sade Sati periodu tokom sedam i po godina prolazi kroz tri dela tog perioda. Za svaki deo Sade Satija treba napraviti nešto specifično što će smiriti, ublažiti i poboljšati taj period.

Izvor: Atma.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner