Oduvek je 7 sam po sebi izuzetno srećan broj koji ukazuje na povoljne okolnosti. Kada se dve sedmice nađu zajedno, to je simbol pronalaska više svrhe. Ovo je dan kada možemo biti strastveni, dinamični, analitični. Iako se mogu pojaviti neke sumnje i ranjivosti - ali kada odlučite u kojem pravcu želite da idete, energija vas može sama voditi.

Citrin pomaže da se uspostavi ravnoteža sa duhom. To je simbol nade, mladosti, zdravlja i vernosti.
Ovaj kamen je dobar za sticanje bogatstva, postizanje prosperiteta i uspeha u karijeri. Uči vas kako da se obogatite i podržava vaš uspeh u poslu.

"Kroz svoju negativnost, okrutnost, viktimizaciju ili jednostavno ludilo, toksični ljudi dovode vaš mozak u stresno stanje koje treba izbegavati po svaku cenu", objašnjava dr Trevis Bredberi, autor knjige "Emocionalna inteligencija".

Vernici Srpske pravoslavne crkve danas slave Lazarevu subotu ili Vrbicu, praznik posvećen vaskrsenju pravednog Lazara iz Vitinije koga je Isus Hristos, prema predanju, vaskrsao iz mrtvih.

Veruje se da ova biljka privlači sreću, novac, dobru sudbinu i prosperitet u dom, a ukoliko je prema feng šuiju stavie na pravo mesto u domu, biće pravi magnet za pozitivnu energiju.

Sreća je prisutna u životu svakog od nas, samo je treba probuditi, privući i fokusirati se na nju. Ponekad nam intuicija i podsvest nagoveštavaju da će sve biti u redu, ali mi mnolge od tih znakova ignorišemo i takjo dopuštamo sreći da prođe pored nas. Evo kojih 6 neobičnih znakova pokazuju da će sreća uskoro ući u vaš život

Nakon mnogo godina susrela se dva prijatelja, nekadašnja zatočenika koncentracionog logora.
„Jesi li oprostio nacistima?”, upita prvi.
„Da”, odgovori drugi.
„E pa, ja nisam! I nikada i neću! Mrzim ih iz dna duše i tako bih se rado osvetio samo kad bi mi se pružila prilika za to”, pun besa na to odvrati prvi.

Bogojavljenje, jedno od petnaest najvećih praznika koje proslavljaju vernici. 19. januara završava se period tzv. „nekrštenih dana“, a u noć uoči praznika, po narodnom verovanju, otvaraju se nebesa i na njima se ukazuje Bog u svoj svojoj veličini.

Beli luk je dugo smatran čudesnim lekom koji pomaže u borbi protiv mnogih bolesti. Zato se češnjevi belog luka rado i često koriste u skoro svim narodnim lekovima. Uz sve to, zvanična medicina rado koristi beli luk i ne poriče njegova lekovita svojstva.

Poželjno je da beli luk sami uzgojite u svojoj bašti ili da kupite od proverenog prodavca. Domaći beli luk sadrži: kalijum, magnezijum, natrijum i alicin. Ovaj poslednji štiti telo od virusa i sprežava širenje infekcije.

Koliko često vam se dešava da na ulici vidite automobil sa brojevima koji počinju sa tri jedinice u nizu ili da, kada pogledate na sat, "često" vidite vreme 10:10? Sigurno ste se nekad zapitali da li je to samo slučajnost ili neki znak.

Numerologija veruje da nam univerzum sa razlogom daje ponavljajuće brojeve, koje u određenom nizu, naziva brojevima anđela.

Anđeoska numerologija govori o značenju brojeva koji se ponavljaju u vašem životu: na satu, broju automobila, bilo gde. Da biste dešifrovali predviđanja i poruke sudbine, nećete morati da izvršavate složene proračune. Samo zapamtite brojeve koje najčešće vidite, a zatim potražite njihovo značenje u specijalnom prevodiocu.