Kontakt email: [email protected]        Facebook

Mnogo je ljudi koji veruju da nam određena dešavanja donose dobro ili zlo, ali malo kome je poznato verovanje vezano za određene biljke. Evo kakva predskazanja nam one donose, i šta treba da uradimo kada ih pronađemo:

Detelina

 Srećne su one sa 4, 6, 8 i 9 listova. Što je više listova to je više sreće. Nesreću donose deteline s 5 i 7 listova, te ukoliko ih pronađete, trebate ih uništiti. Više sreće donese ona detelina koju slučajno nađete, nego one koje namerno tražite. Kad pronađete srećnu detelinu treba je otkinuti noktima ili zubima, te je staviti u svilenu maramicu i nosite uz srce, a o njoj nikome ne pričati. Srećna detelina s devet listova veoma je retka, a nosi se uz sebe i noću i danju.

Pšenični klas

Retko je dvostruk, trostruk ili višestruk, ali ako se slučajno pronađe, donosi sreću. Parni klasovi donose sreću u novcu i nose se uza sebe, a neparni sreću u ljubavi, ali se ne nose sa sobom.

Slamka s klasom pred vratima znak je dolaska muškog gosta u kuću, a bez klasa je ženskog gosta.

"Dvostruka ruka" odnosno ruža iz čije sredine raste pupoljak jeste "verenička ruža". Ko je pronađe brzo će se udati ili oženiti. Kad trn zapne za haljinu, znak je skore svadbe u kojoj ćeš i ti biti.

Grana - Kad se zakači za vas to je znak da vas neko obožava. Granu ne treba pregaziti, nego rukom skloniti.

Cvet rena - Ako ga nosite uz sebe, terate nepoželjne prosce.

Ljubičica - Prva koju u proleće nađeš, pojedi, jer će te ove godine voleti tvoji najbliži.

Glogova šipka na kući, štiti ukućane.

AUTOR: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner