Kontakt email: [email protected]        Facebook

Ametist je ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija.Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav.Prirodni sedativ, ametist blokira geopatogena zračenja i negativne energije okruženja.Njegov mir razvija viša stanja svesti i meditaciju.Ametist ima snažne isceliteljske i pročišćavajuće moći, motiviše duhovnu svesnost.Tradicionalno se nosio da bi sprečio pijanstvo i može da otrezni od preterane neumerenosti i fizičkih strasti, podržavajuci trezvenost.Korišćen na višem nivou, ametist vas otvara ka drugoj realnosti.

Ametist je izuzetno koristan za um, smirujući ga ili motivišući, šta god da je potrebno.Kada meditirate, preusmerava misli od svakodnevnice prema smirenosti i dubljem razumevanju.

Mentalno pomaze vam da se osećate manje rasejano, više fokusirano i da imate kontrolu nad svojim obavezama.Poboljšava prihvatanje novih ideja i povezuje uzrok sa posledicom.


Ovaj kamen olakšava proces donošenja odluka, uvodeći zdrav razum i duhovne uvide i sprovodeći odluke i uvide u delo.
Mentalno smiruje i objedinjuje, pomaže prenos nervnih signala kroz mozak.Od pomoći je tamo gde je previše aktivan um uzrok nesanice, štiti od hroničnih noćnih mora.Ametist popravlja memoriju i pojačava motivaciju, činici vas sposobnijima da postavite realistične ciljeve.Može da vam pomogne da se sećate svojih snova i da ih razumete i olakšava proces vizualizacije.

 

 

 

Ametist dovodi u ravnotežu naše uspone i padove, potpomažući emotivno fokusiranje.Otpušta ljutnju, bes i anksioznost.Smanjujuci tugu i bol, pomaže prihvatanju gubitka.
Ametist je jedno od najduhovnijeg kamenja, ističe ljubav božanskog, dajući uvid u njegovu pravu prirodu, podržavajući nesebicčnost i duhovnu mudrost.Ovo je odličan kamen za meditaciju i otkrivanje, a može se položiti i na treće oko da ga stimuliše.Spavanje sa ametistom olakšava van telesna iskustva i donosi intuitivne snove.Transformiše „niže“ u više frekvencije duhovnog i eteričnog domena.

 

 

 

Lečenje

Ametist poboljšava proizvodnju hormona i usklađuje endokrini sistem i metabolizam.Jača organe za čišcenje i probavne organe i imuni sistem.Odlicno čisti krv .Ametist oslobađa fizičkog, emotivnog i psihičkog bola ili stresa, i blokira geopatogene zone.Smanjuje glavobolju i opušta napetost.Kamen smanjuje modrice, povrede i otoke.Leči poremećaje sluha.Leči bolesti pluća i respiratornog trakta, bolesti kože, ćelijske poremećaje i bolesti digestivnog trakta.Koristan je za creva, regeneriše floru, otklanja parazite i potpomaže reapsorciju vode.Ametist leči nesanicu i donosi dobar san.

Na suptilnom nivou, ametist dovodi u ravnotežu i povezuje fizičko, mentalno i emotivno telo, povezujući ih sa duhovnim.Čisti auru i transformiše negativnu energiju, stimuliše krunsku i grlenu čakru.Ametist može da stabilizuje psihijatriske slučajeve, ali ne treba da se koristi u slučajevima paranoje i šizofrenije.

 

 

 

Polozaj

Držati ili staviti gde god odgovara, posebno kao nakit.Grozdovi i geode mogu da se smeste u okruženje, a pojedinačni šiljci se koriste u lečenju.Postavite vrh prema sebi da bi ste privukli energiju, a od sebe da bi ste izvukli energiju.Ametist je posebno koristan kada se nosi na grlu ili na srcu.Za nesanicu ili noćne more, staviti ga pod jastuk.Ametist bledi na suncu

 

 

izvor:stellar.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner