Kontakt email: [email protected]        Facebook

Energija stvara magnetizam. Što je jači tok energije, veći je magnetizam. Magnetizam je, u krajnjoj liniji ono što privlači sve što dobijamo u životu. Ali, postoji i negativni magnetizam. Znači, čime se naelektrišete to ćete i privući. Naš magnetizam zavisi u najvećem stepenu od toga gde usmeravamo svoju pažnju, volju, misao, osećanja...
Pozitivne misli su namagnetisane. Negativne misli su takođe namagnetisane.
Dakle, imamo dva izbora. Hajde da gajimo stav veselosti!
Budite uvek pozitivni, uvek veseli, uvek puni nade, vere i ljubavi. To će ojačati vaš magnet u pravom smeru.
Afirmacija – govor podsvesti da čini ono što želimo.


Kako to prosto zvuči!
Čini se onda da bi svi ljudi putem afirmacija sredili svoj život, u svakom pogledu, za tren oka. Ali nije! U vrlo malom postotku ona deluje na pravi način. U čemu je problem? Možda nisu dobro definisane ili podsvest neće uvek da sluša?

 

 


Primer: Radite afirmaciju za određenu stvar, ali, kako vreme prolazi, vi u stvarnosti ne dobijate očekivani rezultat, onda vas obuzima osećaj neuspeha, a taj osećaj počinje da narasta kao kvasac do tačke u kojoj sebe definišete kao nesposobnog. Ali, ako bi umesto tog osećaja neuspeha, imali osećaj: „još nisam uspeo“, to bi vašoj situaciji dalo jedan prikriveni, iako ne još uvek aktuelni uspeh.

 

 


Dakle, neuspeh dolazi jedino kada ga mi prihvatimo kao neuspeh. Umesto toga, vrlo lako možemo svaki neuspeh da pretvorimo u stepenicu do uspeha. Suština je u načinu na koji gledamo na uspeh. Umesto da kažemo sebi „nisam uspeo“, trebalo bi da kažemo „ja još nisam uspeo“.
Snažna afirmacija volje ima snagu da nametne poslušnost podsvesti. Važno je obratiti se podsvesti, a ne samo pretvarati se kao da je sve u redu. Volja mora da funkcioniše autoritativno. Kao učiteljica prema neposlušnoj deci ili još bolje, kao general sa svojom vojskom.
Zamislite samo kako bi general bio budalast kada bi jurnuo napred nadajući se da će njegovi vojnici tek tako poći za njim. On mora da im se obrati. On je taj koji treba ih pokrene da veruju u njega i njegov poduhvat.

 

 


Na taj način mi treba sa našom podsvešću tako da radimo. Nije dovoljno samo da ignorišemo njene konfliktne poruke. Mi moramo da je inspirišemo kako bi podržala našu svesnu odluku.
Ne možemo dozvoliti sebi da ignorišemo našu podsvest. Takođe, ne možemo ni da joj bespomoćno prepustimo vođstvo. Mi moramo njoj da komandujemo. A da bi to uradili, moramo da suočimo sa njom direktno i iskreno.
Recimo, generalu nije potrebno da poznaje svakog vojnika u svojim jedinicama. Da bi ih pridobio za svoju stvar, zaista nije potrebno da poznaje ni jednog od njih. Ono što treba da radi, jeste da odašilje takav oblik energije koji će oni poštovati i slušati. Isto je i sa našim odnosima sa podsvešću. Nema potrebe da se suočavamo sa svakim mentalnim neprijateljem naših svesnih odluka. Potrebno je da se obratimo našoj podsvesti sa takvom mentalnom odlučnošću sa kojom ćemo pridobiti njenu podršku.
Afirmacija je moćno oružje u rukama onih koji znaju da je koriste. Upotrebljena bez mudrosti, može samo značiti prikrivanje nedostataka pod tepih, umesto rada na njima.
Podsvest je posebno otvorena za svesne odluke u trenucima kada padamo u san ili kada se budimo.
Da li ste primetili, kada tonete u san sa mišlju „tako sam iscrpljen“, nezavisno od toga koliko ste spavali te noći, kada se probudite ujutru i dalje ćete biti umorni. Ako, bez obzira na to koliko ste umorni, utonete u san sa mislima da ćete ujutru da budete sveži, kada se probudite zaista ćete se tako osećati.
Kada želite da nešto afirmišete, vreme za to je dok tonete u san. Sačuvajte tu misao u svojoj podsvesti. Sledećeg jutra dok se budite, ponovite tu afirmaciju. Tako, vrlo brzo možete svoj život promeniti na bolje.

 

 Meditacija je najbolji način dovođenja podsvesti u sklad sa svesnim odlukama. Praktikovanje meditacije donosi totalnu svesnost uma: podsvesnog, svesnog i takođe, nadsvesnog (oblasti u kojima se nalaze naše najviše inspiracije). Znači, nije dovoljno želeti samo na svesnom nivou, podsvest se ne sme zaobići.
Učinite afirmacije pozitivnim. Na primer: nemojte reći: „Ne želim više da pušim“, recite: „Ostavio sam pušenje!“
Recite to sa osećanjem kao da problem više ne postoji za vas, kao da ste iznutra slobodni od njega.
Pozitivan pristup je važan ne samo za to što negativnim afirmacijama potvrđujete realnost koju želite da prevaziđete, već i zato što ćete pozitivnom afirmacijom uskladiti sebe zapovestima svoje više prirode.
Jer, u prirodi nadsvesti je da je okrenuta ka rešenjima. Da biste se uskladili sa tim delom vaše prirode, koji na kraju, može da upravlja vašom sudbinom, nemojte da razmišljate o problemima. Ali, sa druge strane, nemojte ni da ih ignorišete. Napregnite svoju volju u punom očekivanju da se za svaki problem može pronaći rešenje.
Budete li sledili ovu praksu bićete iznenađeni kako će brzo pravi odgovori doći do vas. Vi nećete više nailaziti na prepreke oko sebe. Oni će za vas jednostavno prestati d apostoje. Vi ćete gledati izvan njih, prema prostranim livadama i visokim planinama proširene svesti i proširene snage. A sve to vreme, naravno, budite orijentisani ka rešenjima!

izvor:jubav9vibracije.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner