Kontakt email: [email protected]        Facebook

Znate li šta znači kada bubamara sleti na vas ili kada se u vašoj blizini pojavi cvrčak ili vilin konjic? Ili kada naiđete na žir, ugledate svinju, kornjaču ili zečju šapu?
Radi se o starim verovanjima iz različitih delova sveta - šta donosi sreću u život. To mogu biti insekti, životinje, plodovi, ali i delovi određenih životinja...

 

Cvrčak

Indijanci su od davnih vremena verovali da ovaj insekt donosi sreću, a imitiranje njegovog cvrčanja smatrali su velikom uvredom. Pojavi li se cvrčak u vašoj blizini, a nikada pre niste ga čuli na tom mestu - obratite pažnju jer vas čeka neki srećan događaj u skoroj budućnosti.

Bubamara

Ona simbolizuje sreću i blagostanje. Postoji verovanje da ako bubamara sleti na bolesnog čoveka, to je znak da će brzo ozdraviti

 

 

 

Vilin konjic

Najavljuje neku promenu u životu, a simbol je mudrosti, čistoće, harmonije, hrabrosti, mira i snage. Takođe, ovaj insekt predstavlja ponovno rođenje, regeneraciju i besmrtnost. Ako vidite vilin konjica negde u prirodi, znajte da to donosi sreću.

Žir

Skandinavska mitologija veliča važnost žira. Smatraju da ovaj plod šiti od udara munje jer je plod hrasta, a hrast je drvo posvećeno Toru - bogu munja i gromova.

Delfin

Oni donose sreću, a to verovanje temelji se na tome što su nekada moreplovci bili srećni kada ih ulgedaju. Tada su znali da je kopno blizu.

Svinja

Ova životinja simbolizuje sreću, ali i bogatstvo, strpljenje i iskrenost.

Kornjača

Prema drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je jedna od četiri svete životinje (uz zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizuje sreću, mudrost, izdržljivost i dugovečnost. Stari Kinezi su verovali da kornjača u sebi čuva tajne neba i zemlje.

Slon

Postoji i verovanje da figura slona može pomoći da prinova dođe u kuću i to na način da se figurica stavi kraj kreveta u spavaću sobu.

 

 

 

Žaba

Ona ima moć da prizove plodnost, bogatstvo i blagostanje u kuću. U starom Egiptu ova životinja je simbolizovala život i predstavljala zaštitnika na putu u zagrobni život.

Zub krokodila

Donosi sreću, ali najviše ljudima koji vole da se kockaju u životu.

Još neke stvari koje donose sreću:

Potkovica je jedan od najpoznatijih simbola sreće. Ona predstavlja snagu i pouzdanost. Da bi bili sigurni kako će vam donositi sreću, obavezno je držite tako da su joj krajevi okrenuti prema nebu. Potkovica obešena iznad ulaznih vrata čuva dom i ukućane od zla. Ako vidite kovanicu na podu, svakako je uzmite, bez obzira što možda nema neku veliku vrednost. To će vam osigurati da vas sreća prati tokom celog dana. Postoji i verovanje da je oštećena kovanica, koju dobijete npr. u prodavnici, znak sreće. Stari Egipćani su merdevine smatrali simbolom sreće i pomagalom koje dušu pokojnika nosi u nebesa - znali su da ih stavljaju na grobove. I broj 7 se u mnogim kulturama smatra srećnim, ali i svetim. Simbolizuje veru, nadu, milosrđe, oprez, umerenost, pravednost i snagu.

izvor:kurir.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner