Lete dani jedan za drugim i lagano doletesmo i u mesec maj. Smestio se u sred srede proleća, ali umesto da nas uljuljka u stabilnost, baš ovaj mesec donosi velike promene. Neke od njih su relativno česte, a neke se dešavaju i jednom u više decenija. 

Iako će planeta Uran na početku maja biti u znaku Ovna, ona već 15-og prelazi u znak Bika i u njemu će boraviti narednih otprilike sedam godina. U ovom znaku Uran je ponovo nakon 84 godine i definitivno će nam u svom tranzitu doneti velike promene u nekim „ustaljenim“ i možda sporim životnim segmentima. Uran je planeta novih tehnologija, vizionarstva, humanosti, genijalnosti, ali pre svega – bunta, revolucionarnosti, reformi, slobode, nezavisnosti. U znaku Bika on se ne oseća baš najbolje jer Bik je „tvrd“ zemljani znak koji teži da zadrži postojeće stanje, i gde će Uran iz sve snage „praviti nered“ želeći da unese promenu koja je čoveku potrebna da ga vodi napred.....No, pratićemo ovaj tranzit, a verujte mi – biće tu itekako dešavanja.....Pogotovo što će Uran tokom maja meseca biti u kvadratnom aspektu sa Marsom iz znaka Vodolije, pa će promene krenuti burno da burnije ne može biti....

Idemo dalje – dan nakon ulaska Urana u znak Bika i Mars ulazi u znak Vodolije. Ništa neobično, reklo bi se – Mars u ovaj znak ulazi otprilike svake dve godine, ali sada je to nešto malo drugačije. Mars je već u svojoj senci, i sprema se za retrogradno kretanje, koje će otpočeti tokom juna meseca. Praktično, Uran i Mars će biti u kvadratnom aspektu dosta dugo i eto tih, kojekakvih, burnih promena....koje će biti prilično teško, da ne kažem – apsolutno nemoguće, kontrolisati. Ako je za utehu, događaji će se smenjivati na dnevnoj bazi i ni u jednom momentu neće biti dosadno....kukaćemo mi za onim dosadnim i statičnim danima koji su sada iza nas, ja da vam kažem...Merkur će takođe da prođe kroz jednu seriju bombastičnih aspekata – dva puta će napraviti kvadrat sa Marsom, jednom sa Plutonom i konjukciju sa Uranom. Dobro je što je makar uhvatio svoju punu brzinu posle perioda retrogradnosti, pa će sve neugodnosti koje donese proći jako brzo. 

E, dosta više sa tim mračenjem i upozorenjima, ima li šta dobro da nas potrefi tokom ovog maja? Pa evo, Venera će biti u znaku Blizanaca do 19-og maja, donoseći ipak neku optimističniju i lepšu energiju. Koliko će nam to biti od koristi, to ćemo još videti. Nakon toga prelazi u emotivni znak Raka, pa nam bar ljubavi neće manjkati. Doduše, tu će Venera praviti opoziciju sa Saturnom, ali o tome nekom drugom prilikom...Početkom maja smo u zoni punog Meseca u znaku Škorpije (opet simbolika kulminacije nečeg što je intenzivno, turbulentno i nepredvidivo). Mlad Mesec u znaku Bika nas čeka 15-og maja (taman da označi početak novih događaja koji su obeleženi ulaskom Urana u ovaj znak). Pred sam kraj meseca čeka nas pun Mesec u znaku Strelca. 

I sad – sažetak....Po svemu sudeći, maj će nas izuti iz cipela i ovaj će period obeležiti kvadrati Urana i Marsa, kao i Mekura sa Marsom i Uranom. Ulazimo u zonu velikih promena, velikih dešavanja, nepredvidivosti i sudbinskih preokreta. O mogućnostima za „čačkanja“ i potezanja oružja od strane velikih sila nećemo ni da pričamo. Ostaćemo samo u pogledu na ono što nas okružuje, na našu svakodnevicu. A ona će tokom ovog meseca doneti iznenadne promene, buru, rasprave, probleme sa strujom, aparatima, u saobraćaju i drumskom i avionskom. Doduše, doneće i veliku borbenost, neustrašivost, potrebu za rizicima (a neki od tih rizika mogu biti jako isplativi)....šta da kažem osim – Srećno nam bilo!

 

 

 

 

OVAN

Ljubav

Tokom većeg dela maja meseca i Mars vaš vladar i Venera, vladarka partnerskih odnosa, nalaze se u vazdušnim znacima i dobrom međusobnom aspektu, pa će osnova za stabilnost vašeg odnosa ležati u razumevanju i kvalitetnoj komunikaciji. Ukoliko ovoga bude bilo, lako će se funkcionisati i moći ćete zajednički da uživate u kvalitetnom i vrlo podsticajnom vremenu. Ovo bi bio najidealniji slučaj, jel tako? E, pošto je u stvarnom životu malo toga idealno, vi možete biti tvrdoglavi, nervozni, neprijatno iznenađivati voljenu osobu nekim svojim postupcima i raspoloženjima, pa vaši emotivni odnosi mogu trpeti. Takođe, neki od vas mogu poželeti više slobode i ponašati se kao da su sami u braku ili vezi, što će naravno, dovesti do problema. Pošto ste sada itekako skloni impulsivnim odlukama, pokušajte makar da „prespavate“ pre nego što povučete neki potez. Slobodni Ovnovi će itekako biti u kontaktu sa suprotnim polom, i što se toga tiče nećete moći da se požalite. Vrlo interesantan i uzbudljiv mesec vam sledi, gde je sve otvoreno – i avantura, i dobar provod i zabava i lepi kontakti sa novim osobama. Birajte!

Posao

Poslovno, ulazite u jedan nepredvidiv i nestabilan mesec u kojem u jednom danu može biti savršeno sa odličnim rezultatima, a već sledećeg se može uleteti u gubitke i probleme. Biće vas lako isprovocirati, pa pokušajte da se ne „pecate“ na situacije koje u vama izazivaju bes i želju da odreagujete. Takođe, čućete kojekakve priče koje o vama i o vašem načinu rada plasiraju osobe koje žele da vam naškode. Pokušajte da ne rizikujete previše po pitanju finansija, iako će vam se otvoriti mogućnosti za zaradu „preko noći“. 

Zdravlje

Sem nervoze i stresa koji će biti u velikoj meri prisutni tokom maja, fizičke manifestacije mogu ići kroz vratni deo kičme, glavobolje, probleme sa sinusima. Mogućnost i za infekcije virusima i bakterijama. 

BIK

Ljubav

Maj mesec obeležen je ne samo ulaskom Urana u vaš znak, već I kvadratnim aspektom ove planete sa Marsom, vladarom partnerskih odnosa. Sa ovom energijom bi trebalo biti obazriv jer može da donese lako bure i rasprave sa voljenom osobom, a kod nekih od vas i jaku potrebu za velikim promenama u vezi, pa čak i za „oslobođenjem“. Ovo je tip energije kojoj se treba naučiti prilagoditi i naravno, okrenuti je u pozitivnom i konstruktivnom pravcu – oživeti odnos sa voljenom osobom, doneti neke nove odluke, promeniti ponašanje, pa čak i promeniti svoj izgled – pred vama je višegodišnji period „druženja“ sa ovom planetom – vreme je da otkrijete nove sebe! No, to ne znači da vaša emotivna partnerstva trebaju da trpe zbog toga, zar ne? I pored ovih dobronamernih saveta, suština je ipak da će sve negde do početka treće dekade maja biti spornih i napetih situacija sa partnerom. Balansirajte, potrudite se! Ukoliko ste slobodni, sve ovo naravno važi i za vas, s jednim dodatkom – tokom ovog maja pre ćete stvarati neke prijateljske nego ljubavne konekcije. Susret sa prošlošću sledi vam u trećoj dekadi....

Posao

Neki od vas će osećati veliku potrebu da promene svoju ustaljenu svakodnevicu, radno okruženje ili se okrenu potpuno novom poslu. Takođe, mogući su neki raskidi poslovnih partnerstava, bez obzira da li vi to želite ili ne. U odnosima sa nadređenima moraćete da budete posebno oprezni jer će lako dolaziti do tenzije i varnica. No, zato je ovo period i velikih pozitivnih promena, novih ideja, novih saradnji. Bićete vrlo aktivni i u pokretu, življi nego ikada do sada. Finansijska situacija će biti dosta promenljiva. 

Zdravlje

Problemi sa respiratornim organima. Prehlade lako mogu preći u bronhitis ili upalu pluća. Alergije I sezonske kijavice.

 

 

 

 

 

BLIZANCI

Ljubav

Jedino što je zaista neophodno tokom maja meseca u vašim emotivnim I bračnim relacijama jeste iskrenost, otvorenost I međusobno poštovanje – na taj način zaista nećete imati nikakvih većih problema I sa voljenom osobom ćete proći kroz jedan lep I podsticajan period. No, pošto ništa nije savršeno, velika je verovatnoća da postoje neke stvari koje vi I partner krijete jedno od drugog, a baš takve situacije sada mogu povremeno dovoditi do neprijatnih momenata. Ne moraju ovo biti neke bitne tajne, I sitnice će biti dovoljne da vas poremete…..a ako krijete nešto što je značajnije, e onda situacija zaista može biti loša. Dakle, jedino što mogu da vam preporučim jeste – ne radite voljenoj osobi iza leđa ono što ne biste voleli da ona radi vama…I sve će biti kako treba…Što se tiče vas koji ste slobodni, u prvom delu meseca je Venera u vašem polju ličnosti, a nakon toga Sunce ulazi u vaš znak. I jedan I drugi tranzit su izuzetno povoljni za to da se osećate dobro, ali I da vodite aktivan društveni život I budete lepo prihvaćeni od strane prijatelja I zanimljivih osoba sa kojima biste možda voleli da ostvarite nešto više od drugarstva. 

Posao

Ući ćete u ovaj mesec pod dosta jakim pritiskom obaveza I dužnosti I na isti način ćete I nastaviti da funkcionišete. Događaji će se smenjivati kao na traci I maltene je pa nemoguće odrediti koja bi dekada po vas bila povoljna a koja ne. Bukvalno možete očekivati da u jednom danu sve funkcioniše savršeno, a da već sledeći bude pun presije, nervoze I neočekivanih situacija. Isto je vezano I za finansijski segment, s tim što u poslednjoj dekadi morate vrlo oprezno baratati novcem, jer je ovaj segment dosta loš. 

Zdravlje

I zdravstveno je naglašena nestabilnost. Stoje vam mogućnosti za povrede, potreban je i oprez u saobraćaju, ali moraćete da čuvate i grlo i respiratorne organe. Alergije, prehlade, upale. 

RAK

Ljubav

Mars, koji vlada vašim poljem ljubavi u kvadratnom je aspektu sa Uranom tokom većeg dela ovog meseca, pa ovo I nije neki najbolji momenat da se zaljubite. Ne kažem da je to nemoguće, jer šanse zaista postoje, ali pitanje je da li bi vam ovaj odnos doneo mir I stabilnost koju toliko priželjkujete. Ovaj aspekt može iznenada doneti nove osobe u vaš život, začiniti vam dane, ulepšati noći I aktivirati veliku količinu pozitivne energije I slatkog “ludila” u vama, ali negde ipak sačuvajte zrnce zdravog razuma. Vodite se onim – divno je, pa neka traje koliko traje. Ne opterećujte se budućnošću, Uran vam daje šansu da živite i volite sada, u ovom momentu. A sutra neka bude šta bude….Izlasci, provodi, kontakti sa prijateljima, društvene mreže i dešavanja – sve su ovo mesta gde možete pronaći svoju « srodnu dušu », pa makar ona bila « srodna » i na neko kraće vreme….Ukoliko ste u emotivnoj vezi ili braku, Saturn vam je u polju partnerstava i to je trajna kategorija – u prevodu – odgovorno ponašanje i poštovanje između vas i voljene osobe daje pozitivne rezultate. Ukoliko toga nema – sve veća je distanca između vas…

Posao

Jedan potpuno neuhvatljiv mesec je pred vama. Non stop ćete biti u nekim izazovnim situacijama i truditi se da adekvatno odgovorite na izazove i probleme kojih će itekako biti. Uran, ulaskom u vaše polje budućnosti donosi nove prilike, ali one su tokom ovog meseca skopčane sa dosta nestabilnim i promenljivim dešavanjima. Moguće je da ćete ostvariti i neke značajnije rezultate, ali će vam to oduzeti dosta vremena i energije. Finansijski segment – čas dobici, čas gubici i troškovi. Kraj meseca naporan. 

Zdravlje

U prvom delu meseca hronični bolesnici i stariji Rakovi bi mogli češće da se kontrolišu i da vode računa o redovnom uzimanju prepisanih terapjia. Drugi deo meseca je nešto povoljniji. 

LAV

Ljubav

Prva dekada maja je još i najstabilnija u emotivnim i bračnim relacijama. U tom periodu ćete lakše dolaziti do rešenja i funkcionisati mirnije sa partnerom na dnevnoj bazi. No, ulaskom u drugu dekadu ulazite u vreme nemira I nestabilnosti. Iako neće doći do nekih većih problema u partnerskim odnosima, biće primetno pojačanje negativnosti, naročito kod vas. Možete postati vrlo teški, naporni I zahtevni I očekivati da partner promeni neka ponašanja kod sebe, ne želeći da priznate da I vi snosite deo krivice. U odnosima koji su I inače nestabilni može doći do kratkotrajnog razdvajanja, ali ćete se ipak pomiriti tokom treće dekade maja. Takođe, deo nervoze koju nosite kroz posao lako ćete prebacivati na odnos sa partnerom. Pokušajte da umesto rasprava učinite I vama I voljenoj osobi odnos zanimljivijim, podsticajnijim. Uradite ili predložite nešto ludo, neobično, neku avanturu u kojoj biste oboje uživali. Što se tiče slobodnih u većem delu maja ili ćete biti okupirani drugim stvarima, pa vas ljubav neće zanimati, ili se neće pojaviti ama baš niko ko bi vam privukao pažnju. Eventualno nešto stoji tokom treće dekade…

Posao

Mars iz polja poslovnih partnerstava i Uran iz polja karijere tokom većeg dela maja biće u kvadratnom aspektu, donoseći vam prepreke u saradničkim odnosima, povećanje tenzije, čak i mogući prekid saradnje. U svakom slučaju, ovaj će vam aspekt doneti ogromne promene i preokrete, kod nekih kroz promenu posla, kod drugih kroz unapređenje, kod trećih – na žalost, i kroz prestanak rada. Malo mirnije vreme sledi vam od početka treće dekade. Finansijski – stabilizacija tek pred kraj ovog meseca. 

Zdravlje

Nepovoljno po pitanjima zdravlja, naglašeno u prvoj polovini maja. Stariji pripadnici znaka neka kontrolišu pritisak, srce i krvne sudove. Problemi sa varenjem kod mlađih Lavova. 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEVICA

Ljubav

Maj mesec će doneti uspone i padove u komunikaciji sa emotivnim ili bračnim partnerom. Iako je evidentno da se oboje trudite da održite odnos kvalitetnim I stabilnim, neki put će to biti teško za izvesti. Vi možete biti opterećeni obavezama, možda I češće nego inače na kratkim poslovnim putovanjima, a voljena osoba će biti sumnjičava, naročito tokom druge dekade ovog meseca. Baš iz ovih razloga neophodno je da održavate potreban nivo dobre komunikacije I otvorenosti, da bi sve prošlo bez većih problema, kroz razumevanje I međusobno poštovanje. Zauzete Device će doduše imati priliku za neki flertić ili avanturicu, ali bi bilo lepo da ne odete na tu stranu. Iskušenja postoje da bi im se odolelo, zar ne ? Što se tiče slobodnih Devica, najaktivnije vam je polje inostranstva, drugih prostora, putovanja pa je itekako moguće da bi vaša simpatija mogla da dođe baš kroz ove segmente. Ulaskom Urana u znak Bika možete i preko društvenih mreža ili prijatelja otpočeti komunikaciju sa osobom koja živi nešto dalje od vas i u početku bi vas ova priča mogla itekako zaokupiti. U kom će pravcu ići dalje – videćemo. 

Posao

Bitan vam je ulazak Urana u znak Bika, jer aktivira vaše polje inostranstva i državnih i javnih ustanova. No, zbog neugodnog aspekta sa Marsom koji će postojati u većem delu meseca, očekujte zastoje, probleme u izvršavanju obaveza, požurivanje i kratke vremenske rokove, što će vam unositi priličnu tenziju. U drugoj dekadi meseca pripremite živce, jer će vam itekako trebati. Vaše polje karijere će biti aktivirano tokom celog maja, pa nemojte da žalite truda – sve ono kroz šta prolazite, isplatiće vam se !

Zdravlje

U prvom delu meseca – mogućnost povreda u saobraćaju ili prilikom sportskih aktivnosti. Drugi deo maja donosi češće probavne smetnje. 

VAGA

Ljubav

Merkur, planeta koja označava komunikaciju, a koja će do polovine maja biti u vašem polju partnerstava, napraviće u tom periodu par neugodnih aspekata, što će doneti problematičnu komunikaciju sa emotivnim ili bračnim partnerom. U drugom delu maja Mars koji vlada vašim partnerstvima u kvadratnom je aspektu sa Uranom, što će označiti dodatni nastavak tenzičnih odnosa. U prevodu – ovo će biti napet mesec za vaša partnerstva i biće potrebno dosta samokontrole I sa vaše I sa strane voljene osobe da biste funkcionisali i održavali odnos. No, i pored ovih loših aspekata, imaćete dobrih momenata tokom maja koje trebate iskoristiti i svaki momenat koji je pogodan za otvorenost i kvalitetnu komunikaciju usmeriti ka jačanju vaše veze. Slobodni – tokom maja Mars tranzitira vašim poljem ljubavi, pojačavajući vaše šanse da otpočnete neku novu emotivnu priču. Zbog kvadrata sa Uranom mogući su burni, neočekivani počeci, praćeni dobrom energijom i velikom strašću. Ipak zbog nestabilnosti ovog aspekta, ne očekujte mnogo da se ne biste razočarali. Uživajte u svakom momentu….

Posao

Uran, nakon sedam godina prelazi iz vašeg polja poslovnih partnerstava u znak Bika i polje tuđeg novca, promena, kriza. Njegov ćete uticaj tokom ovog maja jako osetiti u finansijskom sektoru, mogući su veći iznenadni prilivi, ali isto tako i neočekivani gubici. Bićete skloni rizičnom ponašanju, što će se nekima od vas itekako isplatiti, ali nemojte biti iznenađeni ukoliko vas potrefi i po koji gubitak. U prvom delu maja potrudite se da održavate kvalitetnu komunikaciju sa saradnicima, mada će to biti prilično teško. 

Zdravlje

Oni koji imaju tegobe sa pritiskom, krvnim sudovima ili su skloni meteoropatskim reakcijama, neka se češće kontrolišu tokom druge dekade maja. 

 

 

 

 

SKORPIJA

Ljubav

Ne samo da Uran ulazi u vaše polje emotivnih i bračnih partnerstava, već će veći deo maja i vladar vašeg znaka Mars iz polja doma i završetaka praviti napet, kvadratni aspekt sa ovom planetom. Šta da vam kažem drage Škorpije osim – držite se dobro ! I u vašim vezama i u vašim porodičnim relacijama tokom ovog meseca će biti prilično « vruća » atmosfera i nesuglasice i rasprave mogu poremetiti svakodnevni tok vašeg funkcionisanja. Rasprave mogu biti zbog sumnji, nepoverenja, zbog finansijskog faktora, zbog manjka zajedničkog vremena, ali mogu izbijati i bez nekog pravog razloga, zbog sitnica koje vam inače ne bi ni trunku zasmetale. Vi ćete biti nervozni, partner takođe, oboje možete osećati potrebu da nametnete svoju volju, ali i potrebu da « presečete ». Pažljivo hodajte kroz ovaj mesec ako želite da vaši odnosi ostanu « neokrnjeni ». Što se tiče slobodnih Škorpija, kod vas su mogući burni počeci, velika strast i sklonost ka avanturizmu, ali ništa od toga neće vam doneti stabilnu emotivnu priču. Ovo jednostavno nije vreme za takva dešavanja. Uživajte u nesputanosti i dobrom provodu !

Posao

Ogromne i brze promene vam slede u poslovnom sektoru, ali to ne znači da će biti i lagane. Često ćete biti u sukobu sami sa sobom, sa kolegama, sa saradnicima, sa nadređenima. Bićete zatrpani poslom, a nekima od vas se može otvoriti i mogućnost većeg proboja u javnost, popularnosti. Sa nekim poslovima ćete definitivno završiti, neke nove ćete pokrenuti, i slobodno računajte da se tokom ovog meseca nećete smirivati. Finansijska situacija je korektna, samo izbegavajte da previše rizikujete sa novcem. 

Zdravlje

Problemi sa pritiskom, alergijske reakcije, potreba da se promeni nešto u načinu ishrane. Neki od vas mogu imati probleme i sa kolenima, zglobovima, glavoboljama. 

STRELAC

Ljubav

Kratkotrajan predah traje krajem aprila i na samom početku maja u vašim emotivnim ili bračnim relacijama. Uživajte u tim danima, jer je malo verovatno da će oni potrajati. Naime, nepovoljni aspekti Merkura, planete koja vlada vašim poljem ozbiljnih partnerstava u prvom delu meseca će unositi nemir i tenziju u odnos sa voljenom osobom. Čak i kada oboje budete želeli najbolje, nekako ćete uvek pronaći razlog da se pokačite, i to iz razloga što ste i jedno i drugo vrlo napeti i opterećeni. Mars iz vašeg polja komunikacije u drugom delu maja pravi aspekt sa Uranom u polju svakodnevice, pa će se tenzičan period i nepovoljna komunikacija nastaviti maltene do samog kraja ovog perioda. Što se tiče slobodnih Strelaca vi lako možete započeti neku novu emotivnu priču već u prvom delu meseca, ali je pitanje da li ćete uspeti i da je održite. Neki od vas neće čak ni pokušavati da ostvare bilo šta ozbiljnije, već će koristiti svaku priliku za flertovanje i uživanje u nekim prolaznim kontaktima. Jako su naglašene mogućnosti kontakata preko društvenih mreža, a u izlascima i druženjima slede vam non stop nova poznanstva. 

Posao

Uran ulazi u vaše polje obaveza, odgovornosti i poslovne svakodnevice, a Mars će biti u vašem polju kratkih putovanja i komunikacije. Moguće su nesuglasice sa saradnicima, sa nadređenima, promene u dogovorima ili izmene u poslednjem trenutku. Non stop će vam tokom ovog maja faliti vreme i činiće vam se da dan proleti očas posla a da vi niste uspeli da završite ni pola od onoga što je trebalo. Finansijski ćete proći začuđujuće dobro, i pored velikog povećanja troškova koje vas svakako čeka. 

Zdravlje

Ulazak Urana u polje koje vlada zdravljem i životnim navikama nekima od vas doneće potrebu da što pre promene odnos prema svom organizmu, da bi se osećali bolje. 

 

 

 

 

 

JARAC

Ljubav

Bićete tokom maja meseca u velikoj meri okupirani ličnim I poslovnim interesima I partneru će povremeno zaista biti teško da se uklopi sa vama. Ne samo da ćete biti usmereni na sebe, nego ćete često biti napeti I nervozni, pa u prvom delu meseca češće nego inače može dolaziti do nesuglasica između vas dvoje. Neka porodična pitanja mogu izaći na dnevni red a vi kao da nećete umeti da se na pravi način snađete u toj situaciji. Poslušajte savete koje vam Saturn u tranzitu kroz vaše polje ličnosti daje – ništa ne možete uraditi na brzinu I uz nervozu, samo kroz strpljenje, posvećenost I upornost. U drugom delu meseca planeta Venera ulazi u vaše polje ozbiljnih emotivnih partnerstava - voljena osoba će imati više razumevanja I pokazivati više volje da vam izađe u susret po svim pitanjima, ali kao da I to neće biti dovoljno da vama dvoma donese mir. Pokušajte povremeno da budete manje kruti I potrudite se da partneru pružite više nekih opuštenih I lepih zajedničkih momenata. Ukoliko ste slobodni – potrebno je da se više krećete I družite. Druga dekada meseca donosi najveću šansu za emotivnu priču. 

Posao

Poslovni segment će biti protkan nervozom, žurbom I lošom komunikacijom. U prvom delu meseca mogući su problemi u već postignutim dogovorima, teški I komplikovani pregovori ukoliko pokrećete nešto novo, a organizacija vam nikako neće ići od ruke. Drugi deo maja je nestabilan po pitanjima finansija I u tom periodu morate izbegavati ishitrenost I bilo kakve rizike jer vam mogu doneti gubitke. Promene u poslovnom segmentu dolaze sredinom meseca, donoseći vam poboljšanje pozicija. 

Zdravlje

Psihička napetost će biti prisutna tokom celog perioda. U prvom delu meseca moguće su povrede, uglavnom u žurbi ili rasejanosti. 

VODOLIJA

Ljubav

Ulazak Marsa u vaše polje ličnosti u drugoj dekadi meseca I kvadratni aspekt sa Uranom koji ulazi u vaše polje doma, porodice, završetaka – napraviće kod Vodolija u vezama I brakovima situaciju koja može ići u dva pravca. Oni pripadnici ovog znaka koji su u stabilnim emotivnim odnosima poželeće da unesu neke promene, novitete, da ožive odnos sa partnerom I poboljšaju ga. No, kod veza koje su nestabilne može doći do velikog porasta tenzije I problema, pa čak I mogućnosti da na brzinu stavite tačku na ovaj odnos. Vi ćete u isto vreme biti jako impulsivni I prodorni, željni da menjate I sebe I okolnosti koje vas okružuju. Nećete podnositi statičnost I dosadašnje, ustaljeno stanje I možete biti previše napadni I teški u pojedinim momentima. Jake aspekte pod kojima ste trenutno usmerite u pravcu poboljšanja dinamičnosti, želje da obradujete I iznenadite voljenu osobu. Na taj način sve će ići baš kako treba. Što se tiče slobodnih Vodolija, vaš emotivni život se može svesti u par reči – burno, nepredvidivo, vatreno! Zaljubljivanja, ali I odljubljivanja se mogu dešavati preko noći. Biće vam uzbudljivo, ne brinite!

Posao

U prvom delu meseca bićete oštri na jeziku, skloni da se borite za svoje pozicije I stavove kao da vam život zavisi od njih. Čuvajte se konkurencije I onih koji vam rade iza leđa, a u kontaktu sa nadređenima ne budite previše impulsivni I svojeglavi. Saslušajte šta druga strana ima da vam kaže, ne tražite svađu. Drugi deo maja donosi velike promene u svim segmentima. Možete napraviti poslovni zaokret preko noći, otpočeti nešto novo, uneti promene koje će brzo dati finansijske rezultate. Buran mesec za vas!

Zdravlje

Ne toliko povoljna zdravstvena situacija. Pored stresa koji će biti često prisutan, stoje vam mogućnosti i za povrede i probleme u saobraćaju. Bićete skloni I alergijama I virusnim infekcijama. 

RIBE

Ljubav

Biće vam potrebno mnogo više strpljenja nego što ga trenutno imate da bi u vašim emotivnim vezama I bračnim zajednicama situacija bila koliko toliko normalna I podnošljiva. Prvi deo meseca donosi da ste oboje okupirani ličnim interesima I obavezama, a oboma vam je potrebna pažnja, pa ćete zbog emotivne neispunjenosti I manjka zajedničkog vremena biti skloni da se raspravljate oko najobičnijih sitnica. Za ovo naravno postoji lek – odvojte više vremena jedno za drugo, opustite se, nađite prostora da odete negde zajedno, makar na jedan dan. To će vam znatno olakšati situaciju. U drugom delu maja, kada Uran uđe u vaše polje komunikacije, a Mars u vaše polje podsvesti I tajni, oboje možete postati nesigurni I početi da sumnjate u vernost druge strane. I jedno I drugo ćete biti opterećeni time, truditi se da otkrijete da li se nešto zaista I dešava vama iza leđa I često optuživati I napadati drugu stranu. Ulazak Venere 19-og maja u znak Bika malo će ublažiti vaše probleme – uz više ljubavi I posvećenosti biće lakše pregurati ovaj period. Što se tiče slobodnih Riba, ovo je period kada se sve vrti oko tajnih veza I vezica. Itekako je moguće da ćete preko noći uleteti u nešto ovog tipa. Jake strasti I burna dešavanja oko vas. 

Posao

Konkurencija će vam povremeno predstavljati veliki problem, kao I nekorektno ponašanje I ogovaranje onih koji rade sa vama. Ulazak Urana u znak Bika će vam doneti nove poslovne mogućnosti I pregovore, ali će sve ovo ići uz jaku nervozu, greške I mentalnu opterećenost. Moguća su česta poslovna putovanja I kontakti sa inostranstvom. Finansijski segment će biti opterećen povećanjem troškova. Ne zadužujte se dodatno. Pokušajte da ne funkcionišete brzopleto I impulsivno I ne potencirajte na svađi sa saradnicima.

Zdravlje

U prvom delu meseca korektno, ali u drugom delu maja obratite pažnju na saobraćaj. Takođe, stoji vam mogućnost povreda prilikom sportskih aktivnosti. Povremeno jače meteoropatske reakcije.

 

izvor:mojastrolog.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner