News Highlights

Horoskop

Saznajte šta Vas čeka u budućnosti i kako su Vam naklonjene zvezde. Čitajte redovno moje Nedeljne, mesečne i godišnje horoskope i podelite ih sa prijateljima.

Opširnije...

Astro usluge

Izrada horoskopa zahteva ozbiljan pristup i iziskuje određeno vreme. Bilo da Vas interesuje Natalni, Solarni ili Uporedni horoskop stojim Vam na raspolaganju!

Opširnije...

O astrologu

Mirjana Marković je godinama cenjeni astrolog ne samo na prostoru Balkana već i širom sveta a to dokazuje i veliki broj poštovalaca njenog rada.

Opširnije...

OVAN

Hrana

Neki put se treba prepustiti i uživati u svim životnim zadovoljstvima, pa i u dobrom zalogaju. Prema tome, nemojte da vas grize baš puno savest ukoliko u ovoj nedelji preterate, naročito kada su slatkiši u pitanju.

Ljubav

Saturn, veliki kočničar od ove nedelje počinje da vam stvara više težine, da nabacuje na vas više odgovornosti, da postavlja prepreke koje biste trebali da pobedite i prevaziđete. Vi ste sada borac za zajedničke želje i snove, gurate vezu napred i dajete vetar u leđa partneru koji je u ovom periodu prilično njanjav i traži više pažnje i podrške. Drugi deo sedmice može biti pomalo naporan za vaše živce. Slobodni Ovnovi – interesantna sedmica i za emocije i za strast. I dalje imamo miks „staro – novo“ – koliko god vi želeli novitete, prošlost ume da bude prilično ubedljiva i teško ju je izbeći.

Posao

Merkur u vašem polju komunikacije, dogovora kreće direktnim hodom početkom nedelje što će jednim delom ubrzati situacije koje su vam od važnosti, a pokrenuće se i razrešenje papiroloških pitanja. No, malo je verovatno da će vam ova sedmica biti lagana i pored ovih pozitivnijih okolnosti i vaše borbene energije. Odnos sa nadređenima može biti zategnut a sigurno je da će isti biti skloni da na vas navale popriličnu količinu zahtevnih zadataka. No, borite se za svoju budućnost i ne padajte na preprekama.

Novac

Pomalo haotično stanje. Čini vam se da nemate nikakvu kontrolu nad troškovima.

Zdravlje

Potrebna vam je fizička aktivnost. Stariji – problemi sa kičmom, želucem, pritiskom.

BIK

Hrana

Nije vama lako da se tokom ovog perioda izborite niti sa svojim strastima I željama, a kamoli sa apetitom koji se otvorio do maksimuma. Gladni ste ljubavi, pažnje, uživanja, dobrog zalogaja….a I oči su vam “gladne” – sigurno je da ćete pretovariti I svoj tanjir, ali I svoj stomak….

Ljubav

Period koji je super za strast između partnera i vas. Doduše, neće biti iznenađenje ukoliko pre te strasti bude nervoze, napetosti, natezanja po nekim pitanjima, pa čak i po malo ljubomore, čisto da dodatno začini stvari. Takođe, voljeno biće će biti okupirano poslovnom tematikom pa možda nećete moći da provodite baš onoliko vremena zajedno koliko biste voleli. Ako ništa drugo – to vreme koje imate, iskoristite za uživanje. Slobodni Bikovi – prilično ste sentimentalni u ovoj nedelji i vrlo osetljivi na sve što se vezuje za prošlost. Ako se pojavi neko nov – proradiće prilično jaka hemija između vas.

Posao

Saturn u vašem polju karijere je u prilično zahtevnim aspektima tokom ove sedmice, što će najpre otežavati iole opušteniju komunikaciju sa nadređenima, ali će vam doneti i naporne saradnike koji vam crpe energiju. Iako ćete se dobro boriti sa pritiskom na vas, ipak će ovo biti umarajućih nedelju dana. Pogotovo drugi deo nedelje kada će se od vas očekivati da budete na šest strana odjednom. No, čak i ovako komplikovana sedmica donosi pojedinim Bikovima vrlo zanimljive poslovne ponude.

Novac

Kašnjenje priliva koje očekujete.

Zdravlje

Stomačni problemi. Damama eventualno manje komplikacije sa hormonima.

BLIZANCI

Hrana

Još par dana ćete dati sebi na volju I pomalo se opustiti po pitanju ishrane, a onda se vraćate u svoj normalni « režim ». Slede vam dani ispunjeni aktivnostima – biće vam potrebno više kalorija, ali ćete ih brzinski i trošiti…

Ljubav

Svega ima u ovoj sedmici – i lepih i podsticajnih dešavanja sa partnerom, i bolje komunikacije i više strasti....ima povremeno i malo nervoze, ali ne u tolikoj meri da bi mogla da iole ugrozi vaš odnos. Prosto rečeno – na trenutak se situacija uzburka, ali se jako brzo smiri i okrene u pozitivnom pravcu. Prijaće vam oboma da provodite što više vremena u aktivnostima – kraćim putovanjima, šetnjama, kupovinama, izlascima sa ili bez prijatelja....Slobodni Blizanci – u periodu ste kada ste možda i spremni da pustite prošlost, ali nisam sigurna da je ona spremna da pusti vas. Takođe – neko vam se vrlo uporno udvara.

Posao

Merkur u vašem znaku kreće direktnim hodom početkom nedelje. Mnogo ste toga vi sredili u proteklom periodu, napravili ste prilično dobar temelj i za nova poslovna dešavanja i od ove sedmice kreće se polako u realizaciju. Biće tu još prepreka i kočnica – najpre kroz one situacije i dogovore koje ćete morati da korigujete jer shvatate da ste napravili po koji propust – ali definitivno je pred vama neuporedivo lakše vreme. Stiže vam nova poslovna ponuda ili predlog za kraće putovanje.

Novac

Iako će prilivi biti pojačani, u stopu ih prate i troškovi što će vam izazivati nesigurnost.

Zdravlje

Sklonost povredama. Pojačana nervoza. Budite oprezni u saobraćaju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAK

Hrana

Svaki put u danima oko punog Meseca vi imate problem sa kontrolom apetita, pa će tako biti I tokom ove nedelje. Bićete skloni kaloričnijoj, bogatijoj, masnijoj hrani, a posebna slabost će vam I dalje biti sve ono što je slatko, kremasto, sočno. Potrebna vam je energija, a ne prazne kalorije.

Ljubav

Sunce koje vam dolazi u ponedeljak i Venera koja je u vašem znaku do kraja ove sedmice davaće vam sjaj, lepotu i pregršt prilika za uživanje u životu. Ako ste slobodni – možete biti „traženi“, ali da li ćete dozvoliti da vas „pronađu“ – pitanje je. Vidi se da kod vas postoji određeni nemir po pitanju neke osobe i da tu aktivnosti može biti. Zauzeti – pun Mesec u polju partnerstava malo će da uzburka vaše emotivne relacije. Mogu se javiti i posesivnost i ljubomora i potreba da i partner i vi „isterate svoje“. Prosto rečeno – miriše na pomalo zategnutu situaciju, mada ne bih rekla da vas to može ugroziti kao par.

Posao

Poslovni segment je prikazan kao mesto velikih napora i ulaganja energije. No, rezultati – bar oni koje vi očekujete – nekako izostaju ili se i dalje sve odvija suviše sporo i sa preprekama. Direktnim kretanjem Merkura, delimično u ovoj nedelji a nešto više u sledećoj – brzina dešavanja će se pojačati. Videćete da vaši planovi kreću brže ka realizaciji i počećete da ponovo dobijate onaj polet i želju da se trudite do maksimuma. Dobre prilike vam idu kroz inostranstvo, kao i kroz državne i javne institucije.

Novac

Situacija vas upozorava da ne trošite van svojih finansijskih okvira.

Zdravlje

Povoljan zdravstveni period.

LAV

Hrana

Lakše ćete kontrolisati apetit, a jedina slaba tačka će vam ostati slatkiši kojima I na dalje ne uspevate da kažete “ne”. No, obzirom da ste u periodu kada ste izuzetno fizički aktivni i stalno u pokretu – to se neće odraziti na vašu liniju.

Ljubav

Mars u vašem znaku želi da pobedi, da osvoji, da namesti onako kako vama odgovara. I sve bi to bilo u redu da nije Saturna preko puta vas, u polju partnerstava – koji vam ne dozvoljava da se razmašete i da preuveličate svoju ulogu u odnosu – čim krenete tim putem, dobijete „packu“ od voljene osobe. Ovo ne mora da označi ništa loše, prosto rečeno – niste sami u odnosu i ne može sve onako kako vi hoćete, postoji i druga strana – uskladite se, možete to. Slobodni Lavovi – tajne postaju sve glasnije, prošlost počinje vrlo opasno da vas zaustavlja, koči, sapliće. Rešite je da biste mogli da nastavite dalje.

Posao

Borba za svoje pozicije i isticanje, borba za svoju poslovnu budućnost obeležiće i ovu nedelju i period koji je tek pred vama. Vaša potreba da se istaknete, da se probijete i osvojite ciljeve koje ste postavili sami sebi, postaje sve jača. Ovo jeste dobar period za vas, ali budite svesni da će vas Saturn kočiti, dajući vam prepreke kroz okolnosti, druge ljude, saradnike, institucije, pravila. No, to što prepreke postoje ne znači da treba odustati, naprotiv – ovo jeste vaše vreme, ono da pokažete koliko ste sposobni.

Novac

Finansijski oporavak.

Zdravlje

Budite što aktivniji, ako se usedite – imaćete problem sa nervozom i nemirom.

DEVICA

Hrana

Skloni ste da utolite glad grickalicama ili slatkišima, jer kao da imate premalo vremena da se posvetite pripremi zdravih I kvalitetnih obroka. U suštini, najbolje bi bilo da sve grupe namirnica budu zastupljene u vašoj ishrani, ali trenutno je sveže povrće I voće najbitnije.

Ljubav

Nekako bi bilo najbolje da partner i vi što više vremena provodite sa zajedničkim prijateljima ili u zabavnim aktivnostima, izlascima. Trenutno vam je jedino ovo polje „čisto“ od negativnih uticaja pa zato ćapite drago vam biće za ruku i idite da uživate. Čim ste u nekom statičnom stanju, počinju da izbijaju loše stvari – neraspoloženje, sumnjičavost, ljubomora, nerešena pitanja koja ste potisnuli i zatrpali....Slobodne Device – i vama je polje izlazaka i zabave lepo pozicionirano u ovoj sedmici. Budite okruženi ljudima, družite se – a možda se pojavi i neko ko bi vam privukao pažnju...

Posao

Vaš vladar Merkur kreće direktnim hodom u polju karijere početkom ove sedmice. Sve počinje da se raščišćava i planovi koje imate sada već izgledaju realno i ostvarivo. Imaćete veoma veliku podršku od osoba koje cenite – one vam daju vetar u leđa i podstiču vas da uvodite promene, da radite stvari na drugačiji način, da širite svoju poslovnu priču. Mars u dvanaestom polju koji je sada aktuelan kod vas označava jednim delom vaše strahove i nesigurnosti – ali ne dozvolite da vas oni koče.

Novac

Korektna novčana situacija.

Zdravlje

Pod pritiskom ste – krećite se što više, budite u prirodi, uživajte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VAGA

Hrana

Nikako da se ustalite po pitanju ishrane, ali I drugih bitnih životnih navika. Kao da ste na klackalici – u jednom momentu zadajete sebi stroge režime, već u sledećem udovoljavate sebi. Najslabiji ste po pitanju bilo čega slatkog – to sebi ne možete da uskratite nikako…

Ljubav

Prilično kompleksni aspekti koje trpi vaša vladarka Venera tokom ove sedmice otežavaće vam najpre ono kako se vi osećate, šta očekujete i šta želite. U nekom momentu se možete osećati slabo i nesigurno, sa željom da vas drago biće zaštiti a već u drugom mogu se buditi ljubomora, sumnja, nesigurnost. Sve to što se sada dešava dolazi iz vas, a ne iz realnih okolnosti i odnosa sa voljenom osobom. Razmislite šta je to što vas zaista „boli“. Slobodne Vage – prošlost vam ne dozvoljava da pogledate u budućnost, čak i ako ta budućnost kuca na vrata. Trenutno ne može drugačije.

Posao

Ulazak Sunca u vaše polje karijere na samom početku sedmice daje vam priliku da zablistate i da ostvarite vrlo zapažene rezultate. Vi možete biti pod pritiskom – što obaveza, što okolnosti ili drugih osoba, saradnika – ali taj pritisak ipak junački podnosite, rešeni da vas ništa ne pokoleba i ne zaustavi. Pred vama jeste napornih sedam dana, ali kroz te napore vi ipak povlačite prave poteze. Direktno kretanje Merkura od utorka vam ide na ruku, jer vam donosi dobre poslovne dogovore i saradnje.

Novac

Zarade su više nego solidne, ali troškovi će vam u ovoj nedelji malo pokvariti planove.

Zdravlje

Razdražljivost, nervoza, problemi sa stomakom i sa hormonima.

ŠKORPIJA

Hrana

Pokušavate da se držite zdravih navika, ali situacije vas stalno uvlače u trenutke hedonizma I gurmanluka. Te “situacije” su uglavnom vaša nervoza pa ste u nekom trenutku gladni kao vuk, a u drugom u potpunosti bez apetita.

Ljubav

Vaš vladar je u komplikovanim aspektima, partnerova planeta takođe. Situacija je nekako zategnuta, ispod površine se gomila tenzija zajedno sa strastima i pokušajima da i jedno i drugo nametnete svoju volju. U trenutku se možete pokačiti, ali isto tako – u trenutku te strasti mogu izbiti na površinu i uvući vas u vrtloge. Nedelja u kojoj „odmeravate snage“. Sa moje tačke gledišta – bespotrebno komplikujete život jedno drugom. Slobodne Škorpije – Jupiter u vašem polju ljubavi kreće retrogradnim hodom i iako vaš vladar Mars u znaku Lava pokušava da grabi ka budućnosti, prošlost teško da će to dozvoliti.

Posao

U ovu sedmicu ulazite furiozno u fazonu „sad ću da zbrišem sve pred sobom“ i u roku od odmah nalećete na prvu prepreku. Budite pripremljeni – koliko god vaša energija, snaga i volja bile i sada i u narednom periodu na vrlo visokom nivou – ništa, ama baš ništa vam neće doći na poslužavniku. Oko svega i sa svakim ćete morati da se borite. Pun Mesec u vašem polju dogovora, pokreta, komunikacije – „obećava“ vam da će biti retki trenuci u kojima ćete moći da odahnete i odmorite se na iole duže.

Novac

Novca ima i dolazi i dalje.

Zdravlje

Možete imati problema sa kičmom, kolenima, zglobovima.

STRELAC

Hrana

Ako nemate problem sa kilogramima, svejedno ste svesni da pravite velike greške po pitanju ishrane. I u jednom I u drugom slučaju – potrebno je da regulišete svoje životne navike. Rigorozne dijete neće dati rezultat, jer ćete brzo odustati od njih.

Ljubav

Merkur u vašem polju partnerstava kreće direktnim hodom pa bi i komunikacija sa osobom koju volite trebala da se poboljšava i pokreće. Takođe, partner želi da vas pokrene, da vas aktivira, želi da provodite više kvalitetnog i sadržajnog vremena zajedno – ali vi teško pronalazite dovoljno prostora, prilično ste neopušteni i okrenuti nekoj poslovnoj ili porodičnoj problematici. Ne budite nervozni. Slobodni Strelčevi – nemojte se izgovarati manjkom vremena – uvek se može pronaći prostor za prijatelje i za druženje. Izuzetno će vam prijati da budete u pokretu i okruženi ljudima. Dajte sebi šansu da uživate.

Posao

Poslovna svakodnevica i kontakti sa saradnicima se kao malo sređuju i poboljšavaju, ali će vam i na dalje biti potrebno mnogo strpljenja i hladna glava. Drugi vam troše energiju koja vam je potrebna za obavljanje obaveza kojih je u ovom periodu zaista puno. Borite se i za sopstvene planove koji se jednim delom odvijaju onako kako ste zamislili, dok drugim – stalno iskaču prepreke i otežanja koja morate da savladate. Sve što je vezano za inostranstvo potencirano je i traži vašu organizovanost i fokus.

Novac

U ovoj nedelji možete biti iznenađeni prilivima. No, i troškovi su dosta veliki.

Zdravlje

Veliko trošenje energije, sklonost povredama.

JARAC

Hrana

Prilično jednolična ishrana u ovom periodu. Na svoj meni biste trebali da češće uvrstite zeleno lisnato povrće, žitarice, mlečne proizvode, naročito kiselo mleko I jogurt, mlade sireve. Ne dozvolite da vaše promenljivo raspoloženje utiče na apetit.

Ljubav

Nemirna nedelja je pred vama i najbolje je ovaj višak energije „trošiti“ kroz aktivnosti sa voljenom osobom – kroz putovanja, izlaske, druženje sa zajedničkim prijateljima, neka zabavna dešavanja, opuštenciju, čak i malo ludovanja. Jer, ukoliko je ne budete trošili na ovaj način, verovatno će doneti nemir i tenziju u odnosu. Slobodni Jarčevi – pun Mesec u vašem znaku itekako može pozitivno delovati na vaš ljubavni život. Moguć početak ljubavnog odnosa, bilo sa novom ili sa osobom iz prošlosti.

Posao

Konkretizacija dogovora koji su pokrenuti u prethodnom periodu ili obnova saradnji sa starim poslovnim partnerima. Odnosi u poslovnom okruženju se normalizuju mada je još uvek to daleko od harmonije i stabilnosti. Ulagaćete dosta truda i napora u ovim danima jer u periodu ste koji od vas zahteva da idete do svojih krajnjih granica i truda i strpljenja. Rezultatima ćete bar za sada biti polovično zadovoljni – ali trenutno ste u vrlo ozbiljnim poslovnim temama koje i ne mogu biti realizovane preko noći.

Novac

Troškovi su povećani i novac prilično brzo odlazi od vas.

Zdravlje

Potreban vam je odmor, opuštenost, uživanje. I sve će biti na svom mestu.

VODOLIJA

Hrana

Još jedan pokušaj ove nedelje da sebe I svoje životne navike dovedete u red. Možda ovog puta I uspete da se ustalite u režimu koji vam odgovara. U svakom slučaju – navalite na sveže voće I povrće, na proizvode od meda I na koštunjave plodove.

Ljubav

Emotivno ste vi i partner povezani i važni jedno drugom. I komunikacija vam je bolja nego u proteklom periodu iako i dalje na neki način „polovična“ – da li se nema dovoljno vremena ili je nešto drugo u pitanju to vi najbolje znate. Jedina stavka na kojoj se možete saplitati i u ovoj nedelji i u narednom periodu je prezahtevnost, tvrdoglavost i egoistično ponašanje. Gledajte da izbegavate ovakav vid ponašanja jedno prema drugom i sve će biti na svom mestu. Slobodne Vodolije – dokle god je Saturn retrogradan u vašem znaku vi ćete se osvrtati preko ramena. Ako pogledate ispred sebe – možda i ugledate osobu koja bi vas itekako mogla zainteresovati.

Posao

Ova nedelja vam donosi izuzetno pojačan obim poslovanja i obaveza. Koliko god da ćete biti „traženi“ od strane saradnika, poslovnih partnera i klijenata – isto toliko ćete vi pokušavati da makar s vremena na vreme pobegnete od svega jer će vam pritisak biti prezahtevan. I telo i mozak će tražiti odmor. S jedne strane – bićete više nego zadovoljni rezultatima koje ostvarite. Sa druge – samo vas vaša ogromna energija trenutno drži na površini, da ne potonete. Mislite i na sebe, ne samo na posao.

Novac

Dobra finansijska situacija.

Zdravlje

Umor, problemi sa kičmom, kolenima, zglobovima.

RIBE

Hrana

Shvatili ste da po nekim pitanjima ishrane dosta grešite I trudićete se koliko je to u vašoj moći da popravite situaciju. Očekuje vas dosta uspeha osim kada su slatkiši I grickalice u pitanju. Tome jednostavno ne možete da odolite.

Ljubav

Poboljšavaju se komunikacija i razumevanje sa voljenom osobom. To ne znači da će automatski sve doći na svoje mesto i da ćete moći da živite bajku, ali znači da ćete se osećati mirnije po pitanjima ljubavi. Šta više – voljena osoba vas može iznenaditi nekim svojim, neuobičajeno zrelim postupcima i rečima koje ste odavno priželjkivali da čujete. Slobodne Ribe – osoba koju ste upoznali u proteklom periodu sada intenzivnije pokazuje želju da ostvari jači kontakt sa vama. No, moram da primetim da odjeci prošlosti i dalje prilično snažno odzvanjaju u vašim mislima. E sad, kome ćete dati šansu to samo vi znate.

Posao

Neke poslovne šanse se mogu otvoriti za vas u ovoj nedelji. Stoji da su skopčane sa uslovima koji vam možda ne odgovaraju u potpunosti, ili pak strahujete kako biste se pokazali u ovom tipu posla i pojačane odgovornosti – ali svakako ovo treba ozbiljno uzeti u razmatranje. Imate osobe koje su na vašoj strani i koje vas usmeravaju i bilo bi dobro da saslušate njihove savete i predloge. Generalno gledano – nedelja u kojoj ćete biti dosta angažovani i sa puno obaveza. Ne preuzimajte previše na sebe.

Novac

Korektna finansijska situacija.

Zdravlje

Potreban vam je aktivan odmor – kroz šetnju, fizičku aktivnost.

Autor horoskopa: Olga Savić

e-max.it: your social media marketing partner