Kontakt email: [email protected]        Facebook

Ponekad ih je teško razlikovati. Vrlo često smo i uvereni da naš životni partner mora biti i naša srodna duša. Da nam mora čitati misli i osećanja, da moramo biti povezani mislima uvek,i da ne odustajemo dok to ne nađemo. Ali nije.

Razlika je velika . I dobro  je  to znati da ne biste celi život ostavljali tzv. "dovoljno dobre" dok ne pronađete onu "savršenu" srodnu dušu. 

1. Srodna duša ne mora biti partner

Srodna duša vam dolazi u život kako bi vi naučili važnu lekciju koja vam je potrebna. Ona ne mora doći u vidu partnera. Srodna duša vam može biti prijatelj ili član porodice.Naravno, može biti i ljubavni partner. 
Srodne duše unose strast i želje o kojima tek morate naučiti. Nakon što se njihov zadatak ostvari oni obično nestaju iz vašeg života i ostavljaju vas slomljenog srca. 

Životni partner ima sličnu ulogu u vašem životu. Bodri vas, podržava i potiče na nove korake u vašem životu. Za razliku od srodne duše, vaš životni partner ostaje tu bez obzira na prepreke na koje nailazite. 

2. Velika je razlika u povezanosti

Srodne duše povezane su na dubljoj, intuitivnoj osnovi. Podižu ego i čine celi život zanimljiviji. Ovi odnosi su vrlo intenzivni i puni promena. Obično završe slomljenim srcem. Srodne duše sa sobom donose karmičku lekciju koju osoba treba naučiti. 

Američka autorka Elizabeeth Gilbert kaže: 
"Svrha srodne duše je da te prodrma, načme tvoj ego, pokaže ti tvoje zablude i zavisnosti, slomi ti srce tako da novo svetlo može ući, učini te tako očajnim i van kontrole tako da moraš nešto učiniti da promeniš svoj život."

Životni partner dolazi u trenutku kada smo zadovoljni sa sobom. Oni su nam ravnopravni partneri i došli su da ostanu s nama na duži period.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Privlačnost koja prelazi sve granice

Kad upoznate svoju srodnu dušu, imaćete osećaj kao da je poznajete oduvek.Razumete jedno drugo i razmišljate na sličan način. Vaša detinjstva imaju slične priče. Tu se obično počinje otkrivati intenzivnost srodnih duša.

Magnetski privlačite jedno drugo i to jednostavno "znate". Ove veze mogu biti vrlo haotične i destruktivne. 

Životni partneri stižu sa različitih puteva i različitih detinjstava. Sve vaše razlike pojačavaju emocionalnu povezanost. Želite znati više jedno o drugom i učiti jedno od drugog. Osećate se tako lepo i mirno zajedno, a to se pretvara u svetu i trajnu vezu. Vaša ljubav raste sa svakim danom. 

 

 

 

 

4. Srodne duše se poznaju intuitivno

Među njima postoji povezanost koja je iznad osećaja i misli. Srodne duše znaju svoje misli i želje i ne trebaju  im reči da bi iskazali svoje  ideje i emocije. Oni znaju kako je  dobro osećati se na određen način. 

Životni partneri se privlače međusobno fizički i žele učiti jedno od drugog. Njihova veza zasnovana je na logičkoj i intelektualnoj stimulaciji više nego na emotivnoj, što je slučaj kod srodnih duša. 

5. Kad upoznate srodnu dušu, doživite veliku promenu u životu

Srodna duša stiže u vaš život u specifičnom trenutku kad nešto treba "završiti". Neverovatne lekcije naučite iz ove veze. Ljubav koja se rodi je ekstatična i katkad puna velikih prepreka.

Veza sa životnim partnerom je lagana. Kada ga/je upoznate, život postaje lakši, a vaša povezanost jača iz dana u dan. Nikakva priča iz prošlosti ili iz budućnosti ne može manipulsati vašim odnosom. Vi živite danas, svaki dan. Ove veze obično su vrlo uspešne jer oba partnera zadržavaju svoju individualnost, a i dalje imaju zajednički život. 

Moguće je da srodna duša bude vaš životni partner. Takođe, moguće je sa životnim partnerom stvoriti neverojatnu povezanost duša. Najveća razlika između srodne duše i životnog partnera je što prvu ne birate, a drugu birate i za nju se odlučujete.Srodna duša vam može doći u život i ne mora. 
Važno je shvatiti da se o ova dva odnosa ne može govoriti da su međusobno bolja ili gora. Svaka osoba koja uđe u vaš život je istovremeno i vaš učitelj i vaš učenik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner