Kontakt email: [email protected]        Facebook

Srodne duše" su mnogo više nego što ste možda mislili..

 

Prema verovanjima, srodne duše su sve duše koje nas sa dubokom ljubavlju prate kroz živote, uče nas i uče kroz nas. Na našem putu kroz inkarnacije uvek srećemo iste duše koje kroz nas uče ili mi učimo od njih. Taj proces je uvek obostran. Te duše imaju uvek određenu karmu s nama i moramo u svakom sledećem životu vratiti jedni drugome "dugove".

Srodne duše su svi članovi naše šire i uže familije, svi naši prijatelji i poznanici, naši poslovni kolege, komšije, osobe koje idu s nama u školu, učitelji i sve ostale osobe koje nam pomažu u ovom životu za naš daljnji razvoj kako u pozitivnom tako i u negativnom smislu.

Srodna duša mogla bi se definisati i kao osoba koja nas uvek opravdava pred drugima, koja je naš saučesnik koji u nama vidi ono što drugima promiče. Srodna duša zove nas telefonom baš onda kad smo mi želeli zvati nju.

Zna kako se osećamo, a da ništa ne kažemo, prepoznaje i obraća pažnju na te male signale koje šalje naše telo, a koje samo ona zna pročitati. U nju imamo potpuno poverenje, znamo da nam govori istinu i da ne postoje skrivena značenja. Čita nam misli, zna unapred naše potrebe.

Ljudi kad kažu "srodna duša" pretežno misle na osobu koja ispunjava naše srce i koja nas voli i želi podeliti sve trenutke svoga života s nama. Osoba koja nam daje ljubav i harmoniju, romantiku i dr. Ali ta osoba nije srodna duša nego naša određena srodna duša.

Ta srodna duša je muški ili ženski deo nas. Radi se o ženskom ili muškom aspektu našeg višeg bića, naše više svesnosti. Svaka osoba, bilo muško ili žensko, ima u sebi mušku i žensku stranu. Desna strana je takozvana ženska ili jing, a leva strana je takozvana muška ili jang.

Srodne duše se prepoznaju po boji, mirisu, zvuku, melodiji i međusobno se privlače. Srodne duše su uvek ista bića. One imaju isti zvuk, miris i iste energije čak i ako izgledaju potpuno drugačije ili ako se jedna duša inkarnirala, a druga ne. Tu energiju naše srodne duše osećamo u srcu, jer se tu ta frekvencija u svakom slučaju oseća i mi znamo da postoji naše sjedinjenje.

 

 

 

 

 

Slično se dogodi ako se srodne duše sretnu. Onda se prisetimo večne ljubavi između nas. Pravi uzrok "ljubavi na prvi pogled" je prepoznavanje voljene osobe u srcu. Kod prepoznavanja srodne duše je osjećaj tako lep da mi mislimo da postoji samo jedna srodna dusa. Ali nije uvek slučaj da svoju srodnu dušu odmah prepoznamo. Katkad se dogodi da sretnemo srodnu dušu i tek poslije shvatimo da je ta duša bila kod nas, a mi je nismo prepoznali.

U svakom slučaju se radi o ljubavi. Jer postoje mnoge duše koje se vole, s kojima smo mi bili povezani u mnogim ulogama (majka-dete, prijatelji, unuk/a-deka, baka…), a i sa kojima smo odigrali razne uloge života.

Isto tako se može dogoditi da u ovom životu ne sretnete svoju srodnu dušu, ali nemojte zbog toga biti tužni jer ste povezani sa svojom srodnom dušom na duhovnom nivou i niko vas ne može odvojiti. Dve srodne duše su povezane večno. Srodna duša i danas ostaje enigma. I najverojatnije baš zato vekovima ima toliku moć.

Džon Lenon koji je smatrao da je njegova simbiotička i nekonvencionalna veza s Joko Ono zapravo reinkarnacija snažne ljubavi Napoleona prema Džosefini, tu emociju opisao je rečima: "Pre nego što smo se Joko i ja upoznali, bili smo samo pola osobe. Postoji mit o tome da je svako od nas jedna polovina, dok druga polovina, koja predstavlja naše ogledalo, luta ko zna kuda. Mi smo bili dve polovine, a sada smo napokon celina."

Izvor:Sensa.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner