Ovog puta očekuje nas jedan malo duži tranzit Merkura, ali to je samo zato što će kroz ovaj period imati i retrogradni hod (od 13.decembra 2.januara , tokom kojeg će se vraćati i u znak Strelca). Svakako o tome će biti više  reč kada do toga dodje.

1.decembar  Merkur prelazi u znak Jarca

Sam početak meseca donosi stabilnu energiju,gde će dominirati razum. Odnosno,sami sa sobom možete obaviti jedan ozbiljan razgovor,kako biste napravili neki svoj životni plan. Bićete mnogo racionalniji kada je donošenje odluka  u pitanju,posebno one koje mogu da imaju dugotrajan uticaj.

U ponedeljak, 27.novembra u 10:16 imamo pun Mesec u znaku Blizanaca na 4 stepenu, što znači da će biti i u kvadratu sa Saturnom. Istog dana imamo i kvadrat Merkura i Neptuna (dok je kroz ovaj vikend aktivan kvadrat Marsa i Saturna). 

Mars je planeta koja upravlja našom energijom. Pokazuje koliko smo spremni da uložimo sebe energetski, da bismo došli do nekog cilja.

Sutra, u 15:03 Sunce prelazi u znak Strelca. Znak slobode (i ista je njihovo najveće bogatsktvo ) koji uživa u svemu što život nudi. Punim plućima.  Smatra se najsrećnijim znakom zodijaka. 

Jedan od najizazovnijih aspekata u astrologiji jesu aspekti Saturna sa Mesecom. Pre svega konjunkcija,ali i opozicije i kvadrati.