23.marta ,Pluton prelazi u znak Vodolije.Do tada ce biti na 29.stepenu Jarca,sto ce doneti izuzetno bitan  zivotni period za Jarceve,rakove,Ovnove i Vage (kao i za sve vas koji imate neku planetu u ovim znakovima). Pluton je u znaku Jarca od 2008 i vreme je da ga napusti (doduše kroz ovu godinu ne definitivno,ali približio se svom kraju putovanja kroz ovaj znak).

 29.stepen je u astrologiji je jako bitan.Izuzetno mocan,i bilo koju planetu na ovom znaku imaju retki ljudi.Specificne energije,ali i specificne životne sudbine. Osobe koje imaju ovaj stepen u svojoj karti važe za izuzetno mentalno jake.Oko njih će uvek postojati neka sila sa kojom su nevidljivo povezani(ovo sve važi i ako vam je podznak na ovom stepenu). Stepen prekretnice i filmskih životnih promena. Neko će tu posebnost doživljavati kao teret.Ali ne treba.To je jedan veliki životni dar. Samo naučite da slušate sebe,svoju intuiicju ,koja je nepogrešiva.

Pluton na 29 stepenu ukazuje na važnost prošlosti,tradicije,i važnost onoga što su nam preci ostavili u amanet.Tako da ,ovo je idealno vreme za istraživanje prošlosti predaka (dede,pradede....itd).

Naredni period jako bitan (mada će Pluton na ovom stepenu biti još 2 puta ove godine (27.jula i 20.decembra 2023),jer donosi mogućnost velike životne transformacije.Ostavljanje svega onoga što je vezano za neki osećaj odgovornosti*koji je nametnut,kako biste živeli život kakav želite (kada Pluton predje u znak Voodlije).Ako se zaglavite u prošlosti,to vam neće doneti ništa dobro. Pogledajte koje lekcije vam život donosi u narednom periodu.Šta je to što treba da otpustite,i transformišete u svom dosadašnjem načinu života)

Prelazak Plutona iz Jarca u Vodoliju nagoveštava velike promene.Na mundanom planu posebno ,promene vlasti,promene u društvenim strukturama,klimatske promene...(ali o samom Plutonu u znaku Vodolije ćemo u martu). 

e-max.it: your social media marketing partner