Jutros je Saturn završio svoj retrgoradni hod (isti je počeo 17.juna). 

 Saturn kao planeta važi kao (m)učitelj zodijaka. Neko ko zna da donese najvise izazova, ali i najveće nagrade. Iako ozloglašen, njegove lekcije nisu nešto što treba da shvatimo kao nešto loše. Naprotiv. To je prilika da menjate sebe, da donesete promene koje bi bile dugotrajne. Da bolje upoznate sebe, i da vam bude jasnije šta je to što želite. Ali je i prilika da kroz analiziranje života svojih predaka shvatite šta ne želite. 

U retrogradnom hodu uvek nas vraća na neke stvari koje nismo naučili. Na neki malo teži način pokušava da nas "öpameti". Uči nas da budemo mudriji. Odgovorniji. Ne toleriše muljanje, niti bilo šta što je polovično. Razmislite šta vam se dešavalo od juna. Koliko vam se život preokrenuo ? Koje su to bile životne situacije oko koji ste se najviše pomučili (posebno Ribe, Device, Blizanci i Strelčevi ,znak podznak ,ali i na vas koji imate planete do 6 stepena ova četiri znaka ).   Da li ste izvukli neku poruku ? Da li ste naučili šta u svom životu treba da otpustite ? Da li ste se naučili balansu izmedju emocija i razuma ? Vreme da u narednim mesecima primenite ono što ste naučili. 

Trenutno Saturn je na nultom stepenu Riba. U direktnom hodu doneće jedan lep period, posebno Rakovima i Škorpijama prve dekade. Ali i svima vama koje imate planete  u ovim znakovima ,do 5 stepena. Vreme da sve ono gde ste imali zastoj, ponovo krene.  Umanjiće osećaj teške energije.  Smanjiće  osećaj težine koji nosite. Brže ćete dolaziti do zacrtanog cilja.Naravno, ne odmah i sada. Jer Saturn je spora planeta. Biće sve postepeno, ali ide ka razrešenju.

e-max.it: your social media marketing partner