Jedan od najizazovnijih aspekata u astrologiji jesu aspekti Saturna sa Mesecom. Pre svega konjunkcija,ali i opozicije i kvadrati.   

 Svi vi koji imate Mesec u Ribama,Devici, Blizancima ili Strelcu (ali do 5.stepena, jer je to dozvoljen orbis). Ali, ovaj aspekt je već aktivan od marta, kada je Saturn bio u Ribama, tako da možete imati kao neki osećaj već vidjenog. Sam Saturn jeste planeta proslosti, ograničenja, a Ribe su znak idealizacije, izgubljenosti na neki način. Mesec je naša duša, ženski princip, poreklo. 

Svako ima svoj krst,koji nosi na način na koji to najbolje zna. Izazovni aspekti Saturna i Mesec udaraju tamo ,gde je svako najslabiji,a to su emocije.Problemi sa ženama u našim životima.Čini se da je sve teže nego ikada.Da je vreme nekako promenilo svoj tok.Zbog jako uticaja Saturna na Mesec možete se osećati anksiozno,izgubljeno, kao da ne vidite smisao u svom životu. Donosi neraspoloženja,povlačenje u sebe , nedostatak samopouzdanja. Jedna velika unutrašnja praznina. Jedna potpuno hladna,ravna linija. Strah od emocionalne bliskosti. Nemogućnost da svoje emocije izrazite na pravi način.

Šta ja to radim,da li sam na pravom putu,da li uopšte i treba nesto da radim ili da se prepustim?  Na kom to životnom polju spavate "dubokim snom"?
I tu je Saturn da vas pogleda i postavi konkretna pitanja,a to je zbog čega živis,i da li si srećan(srećna).Ako niste,zasto niste ? Šta je to što dodatno pritiska vaše emocije?

Šta je to što vam sedi na duši i ne da da se istinski radujete? Ovde su naznačene lekcije koje se tiču odnosa sa majkom.

Posebno kod osoba sa Mesecom u Ribama.Saturn je ovde previše grub u tome da prekine neku vašu idealizaciju.

Da li će proći? Da svakako.Sve prodje.
Možete ga ublažiti molitvom,meditacijom ili praktikovanjem bilo koje duhovne tehnike. Okrenite se sebi, poradite na sebi, ojačajte samopouzdanje, naučite da prihvatite sebe, da razumete svoje stvarne potrebe . I najbitnije,razumite da će sve proći. Samo je potrebno vreme.Nazalost,Saturn pre nekih lekcija voli dosta namuči. On je planeta koja vodi ka energiji suočavanje sa surovom realnošću.Stisnite zube i gurajte napred. .Od vas se traži mudrost i strpljenje. Nekome će pomoći razgovor sa psihologom, nekome sa sveštenikom, nekome sa astrologom. Nadjite ono što vašoj duši najviše prija.
 
Naravno, ništa se ne može gledati samo na osnovu jednog aspekta. I još bitnije je u kojoj ste životnoj dobi. 
 .
e-max.it: your social media marketing partner