Da li vam misli pomažu ili odmažu u životu?Koliko vas je koštala u životu neka ishitrena reakcija, kada ste rekli i što mislite i što ne mislite?

Pored podznaka, jedna od važnijih stvari na koju treba da obratite u svojoj natalnoj karti, jeste položaj Merkura i njegovi aspekti. Da li vam se dešava da često nakon nekih prekida, bilo emotivnih ili poslovnih, stalno zamišljate neka scenarija u glavi, sami postavljate pitanja i dajete odgovore, ili se osecate nedorečeno (ovo je česta situacija kod natalnog Merkura u Ribama ili Devici) .
Ili možda nikada ništa i ne govorite,i ostavljate slobodan prostor drugima da vas tumačite . Da li neke stvari prećutkujete i pravite se da je sve u redu, kako biste izbeli neku svadju. I zašto ovaj tekst sada ?
Zato sto nas kroz par dana čeka retrogradni Merkur, ali svakako će i o njemu biti posebnog teksta.
 
 
 
Merkur je pre svega planeta komunikacije (vladar je Blizanaca i Device), i pokazuje kako izražavate svoje misli, osećanja, želje i potrebe. Pokazaće kako razmišljate , koliko dobro slušate, vašu veštinu govora, logiku, vašu radoznalost i spremnost da učite, kao i koje oblasti najviše okupiraju vaš um. Ali pre toga morate da naučite da osluškujete ono što osećate (to pokazuje Mesec). Emocije vam daju informacije, smernice o onome što želite i onome što ne želite kako biste unapredili svoj život . Neprijatne emocije su uvek alarm koji pokazuje gde treba da obratite pažnju i gde da postavite granice. Ali ukoliko to ne znate i da verbalizujete, to je put ka problemu (često zdravstvenom ).
 
Često ljudi misle da nemaju sreće u ljubavi, u medjuljudskim odnosima, poslovnim odnosima. a u stvari imaju samo loše aspekte Merkura, i kroz život se igraju nagadjanja, umesto da jasno postavljaju pitanja. A moć govora je nešto što ljude razlikuje od životinja . Veština dobre komunikacije se može naučiti (naravno ko hoće). Astrološki , kroz aspekte,može se videti šta vam je slaba tačka i na čemu treba da poradite. Jer sama komunikacija prilično može da utiče na kvalitet vašeg života.Posebno vaaži za osobe koje imaju izazovne aspekte Merkura sa Uranom,Saturnom ,Neptunom i Plutonom. Ukoliko je Merkur npr u opoziciji sa Uranom, daće osobe kojima je jezik brži od pameti. Nestrpljenje, brzopletost. Kratak fitilj. Osobe koje u svakoj prilici traže razlog za svadju. Sa Merkurom u Škoroiji komunikacija može biti i otrov i lek. Osobe sa ovakvim polozajem Merkura daju surovo iskrenu osobu, ali i osobu koja u komunikaciji gadja tamo gde je neko najslabiji, sa namerom da povredi. Merkur u Blizancima daje potpunu suprotnost. Daje osobe koji veoma lako skaču sa teme na temu, brzo se naljute, ali veoma brzo i odljute. Izbegavaju teške teme, i humor im je odbrambeni mehanizam za sve. Ukoliko je npr Merkur u prvoj kuci daće pričali u, ukoliko je u 12 kuci ćutologa koji posmatra sa strane, sve upija i retko progovara. Voli sve da zna, ali ne voli da se njemu postavljaju pitanja.
 
 
Svaki položaj, svaki aspekt ima svoji simboliku. Vaše je samo da svoju potpuno upoznate.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner