Leptiri su divne životinje, simbol slobode i radosti. Karakteristike vašeg omiljenog leptira (njegov oblik, boje) mogu da otkriju brojne tajne vašeg života i ličnosti. Zato smo vam pripremili ovaj neobičan psihološki test. Izaberite leptira koji vam se dopao na prvi pogled i saznajte ponešto o sebi što sigurno niste znali, a što će vam pomoći da postanete bolja i srećnija osoba nego što već jest

 

Leptir 1 - Osetljivi i velikodušni

Vi ste iskrena i draga osoba, koja mari za druge, lako se postavlja na njihovo mesto i brine (ponekad i previše) za njihove potrebe, ponekad čak zaboravljujući sebe i sopstvene potrebe. Mada vam pomoganje drugima donosi veliku radost, zapamtite da prvo morate početi od sebe i svog blagstanja. Prepoznavanje i prihvatanje zdravih granica u životu, doneće vam mnogo dobrog, čineći da se osetite mnogo ispunjenije i zadovoljnije sa samim sobom.

Leptir 2 - Harmonični i mirni

Vi ste ljubazna, spokojna, strpljiva i predusretljiva osoba. Pokušavate da održite harmoniju u životu i spokojstvo u svim društvenim grupama (u porodici, sa prijateljima, kolegama itd.). Sumanuta potraga za mirom može da dovede do tvrdoglavog negiranja neprijatnih situacija i sukoba, prouzrokujući faze apatije i namerne ravnodušnosti. 
Zapamtite da se svaka situacija (koliko god tužna ili iritantna bila) dešava sa razlogom, pa je vaš glavni izazov da prihvatite i prepustite se događajima u životu kako biste postali jača, mudrija i istinski spokojna osoba.

 

 

 

 

 

 

Leptir 3 - Talentovani

Vi ste detaljna, logična i uredna osobe koja voli kada su stvari dobro urađene. Osećate potrebu da poboljšate sve oko sebe, objašnjavate drugima kako da rade i čak se možete naljutiti kada drugi ne ispune vaša očekivanja. Možete da postanete kompulsivan radnik i tu se krije vaš veliki izazov. 
Mala umerenost u životu bila bi odlična za vas. Dajte sebi prostora kako biste smirili svoj uzrujan um i pomirili se sa sobom i svetom oko sebe. Gledajte u nebo nekoliko minuta, prošetajte ili pustite omiljenu pesmu. Na ovaj način ćete popraviti raspoloženje, kvalitet rada i odnose sa drigim ljudima.

 

 

 

 

 

 

Leptir 4 - Ambiciozni

Vi ste samouvereni, energični i vredni, a to su kvaliteti koji vam pomažu u mnogim aspektima života. Možda ćete se uplašiti neuspeha, jer je vaša samouverenost zasnovana na vašim dostignućima i zbog toga vredno radite (do stresa) što može uticati na vaše emotivno i fizičko zdravlje.
Vaš glavni izazov jeste da shvatite da ste vi mnogo više od vaših dostignuća i prihvatite da ste divna osoba, sa mnogo jedinstvenih, prirodnih talenata i da vas ono koji vas istinski vole, vole zbog toga ko ste, a ne zbog toga što radite ili imate. Tada će vaš život postati mnogo lakši, srećniji i zadovoljniji, a vi ćete moći da fokusirate svoje talente i energiju na sve što želite da budete i sve što želite da radite.

Leptir 5 - Entuzijastični

Vi ste osoba koja želi da bude slobodna, srećna i da vodi ispunjen život. Bojite se dosade i monotonije, a kako posedujte razne veštine i veliko znanje, uvek ste u pokretu i angažovani u mnogim aktivnostima istovremeno, što uzrokuje jedan od vaših glavnih problema: nedostatak konstantnosti. 
Vaš glavni izazov jeste da naučite da mudro upravljate svojim vremenom i energijom. Želeli biste da radite mnogo stvari u isto vreme, što je nemoguće jer utiče na vaš nivo energije, vašu ličnost i kredibilitet. Nuačite da postavite prioritete, koristite raspored i druge metode organizacije i naučite da kažete ne (kako drugima, tako i sebi) kada osećate potrebu za tim. Na ovaj način vaš život će postati mnogo ispunjeniji, zadovoljniji i srećniji.

 

 

 

 

 

 

Leptir 6 - Umetnik

Vi ste osoba koja poseduje visok nivo osetljivosti, što vas čini ljubaznim, saosećajnim sa drugima i pre svega, kreativnim. Vaša kreativnost vam omogućava da gradite i reformišete, bilo da se radi o fizičkom prostoru, umetničkim delima, poslu ili načinu na koji radite stvari. 
Zbog vaše visoke osetljivosti, ponekada vam je potrebno da se izolujete na mirnom mestu, daleko od sveta i njegovih previranja, a ove „pauze“ učiniće mnogo dobrog za vaš život, posao, odnose sa drugim ljudima i povezaće vas sa vašom istinskom suštinom.

e-max.it: your social media marketing partner