Citrin pomaže da se uspostavi ravnoteža sa duhom. To je simbol nade, mladosti, zdravlja i vernosti.
Ovaj kamen je dobar za sticanje bogatstva, postizanje prosperiteta i uspeha u karijeri. Uči vas kako da se obogatite i podržava vaš uspeh u poslu.


To je kamen za preživljavanje, povećava hrabrost i mudrost u donošenju pravih odluka.

Ime citrina potiče od francuske reči citron što znači limun. Citrin je zlatno-žuti kamen koji je povezan sa trećom čakrom, samopoštovanjem, pravilnom upotrebom lične moći i obiljem. Samopoštovanje čini osobu sposobnom da izražava ličnu snagu na razuman način.
Snažan je regenerator i pročišćavač. Apsorbuje, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju iz okruženja.

Štiti auru i čisti čakre. Suptilna tela dovodi u harmoniju s fizičkim. Popravlja samopouzdanje i samouverenost i otklanja destruktivne sklonosti. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate sa optimizmom.

U fizičkom domenu jača imunološki sistem i metabolizam. Reguliše proizvodnju insulina, jača pankreas. Deluje pozitivno na bubrege i creva.

Čakra na koju se stavlja: solarni pleksus.

 

Citrin je odličan za jetru, slezinu, bešiku i digestivni trakt. Smanjuje toksičnost u telu, oslobađa od bolova u leđima i ublažava alergije kože. On je efikasan lek protiv depresije ili fobija, pomoćiće vam da bistro razmišljate.

Stavite citrin u sobu koja izgleda tamno, hladno i neprijatno. Citrin je odličan za radnike u oblasti medija i umetnosti.

 

Pozitivna energija citrina tera tamu, noćne strahove i štiti od negativnih ljudi. Citrin ne apsorbuje negativnosti, već ih transformiše u pozitivne energije. Zato je ovo kristal koji može da puni energijom i štiti vrlo dugo. Ovo čini da je citrin veoma koristan kada se nalazite pod velikim pritiskom ili ste daleko od kuće i osećate se ranjivim.

e-max.it: your social media marketing partner