News Highlights

Horoskop

Saznajte šta Vas čeka u budućnosti i kako su Vam naklonjene zvezde. Čitajte redovno moje Nedeljne, mesečne i godišnje horoskope i podelite ih sa prijateljima.

Opširnije...

Astro usluge

Izrada horoskopa zahteva ozbiljan pristup i iziskuje određeno vreme. Bilo da Vas interesuje Natalni, Solarni ili Uporedni horoskop stojim Vam na raspolaganju!

Opširnije...

O astrologu

Mirjana Marković je godinama cenjeni astrolog ne samo na prostoru Balkana već i širom sveta a to dokazuje i veliki broj poštovalaca njenog rada.

Opširnije...

OVAN

Hrana

Odlična nedelja u kojoj možete napraviti velike promene po pitanju ishrane. Pratite šta vam organizam poručuje – namirnice nakon kojih se osećate naduveno, usporeno, sa težinom u stomaku – definitivno treba izbegavati.

Ljubav

Okupiranost partnera i vas obavezama – što na poslu, porodici, svakodnevici – uticaće na vas dvoje samo u smislu što ćete imati manje vremena jedno za drugo. Moguće je da će kod oboje postojati nervoza ali nešto ne bih rekla da ćete imati „prostora“ za rasprave – radije ćete retke zajedničke trenutke koristiti malo za odmor, a malo – za strast. Eventualno početkom nedelje može da „padne“ neka sitnija raspravica. Slobodni Ovnovi – u ovoj se nedelji može dogoditi poznanstvo i početak komunikacije sa osobom koja bi vam prijala. I za slobodne i za zauzete – mogućnost aferica preko posla.

Posao

I u poslovnom segmentu početak radne nedelje je tenzičan, sa puno obaveza, lošom komunikacijom sa saradnicima i promenam koje morate u hodu rešavati. Takođe, odnos sa šefovima može biti donekle zategnut. No, već od srede vi ste već isplivali iz tog najnapornijeg dela, hvatate neki svoj pravac i uspevate da se vrlo dobro organizujete i fokusirate na sve ono što vam je od važnosti. Neke zanimljive promene u poslovnom okruženju mogu podsticajno delovati na vas i na vaš radni elan.

Novac

Od troška početkom nedelje do dobitka u drugom delu sedmice. Kao klackalica.

Zdravlje

Sa mallim promenama u navikama i ishrani – bićete dobro.

BIK

Hrana

Obzirom da je vaša vladarka u znaku Device koja je poznata po zdravom načinu ishrane - kao da će vaš organizam sam prepoznavati šta I koliko mu je potrebno od namirnica. Malo, ali slatko – to će biti vaš moto za narednu sedmicu. U suprotnom – imaćete problem sa stomakom.

Ljubav

Porodični segment je malo zatalasan, pa ukoliko ste u braku ili živite sa partnerom – sigurno je da ćete naći razlog da se nešto kačite, uglavnom na sitno (mada kod retkih može biti i na krupno). Oni u vezama – kao sve će funkcionisati ali ćete ispod površine i voljena osoba i vi biti prilično nervozni. No, uglavnom ćete uspevati da to ispeglate (mrmljaćete i kritikovati jedno drugo, ali sebi u bradu). Slobodni Bikovi – ima prostora da se vi pokrenete, da više živnete i osetite potrebu da se družite. Ima prostora i za nove kontaktiće – samo nemojte da se žurite i zatrčavate, posebno ako su to kontakti preko društvenih mreža.

Posao

Vi ste uglavnom ok i korektni u ovoj nedelji, ali to ne znači da će se i drugi ponašati na taj način. Možete, posebno u prvom delu nedelje imati posla sa napornim saradnicima i klijentima a moguće i sa šefom koji će imati neke svoje ideje koje su totalno neostvarive. Samo nemojte da dozvolite da vas ovakve situacije izbacuju iz takta ili da čine da se nervirate. Budite ažurni sa svojim obavezama i neka vas ništa drugo ne dotiče. Dobar period za trgovce i one koji se bave uslužnim delatnostima.

Novac

Biće nekih neplaniranih troškova, ali ništa strašno.

Zdravlje

Menjajte nešto u načinu ishrane da biste se osećali bolje.

BLIZANCI

Hrana

Nedelja u kojoj vam je neophodna kvalitetna i redovna ishrana, jer ćete se energetski dosta trošiti. Trebali biste da u dnevni „raspored“ obroka uključite I užine – najbolje kombinaciju jogurta sa voćem, voćnih salata ili šake orašastih plodova.

Ljubav

Ukoliko je komunikacija sa partnerom bila loša u prethodnoj nedelji i vi ništa niste uradili po pitanju toga da je popravite – više je nego izvesno da i u ovoj nastavljate na isti način. Samo ćete nastaviti da se „ćerate“ a dokle – to ćemo već da vidimo. Umete vi reći ono što mislite i na lepši način, a ume i partner da se ne tvrdoglavi – samo je pitanje da li ste spremni da se potrudite oko tog usaglašavanja ili ne. Ukoliko se potrudite – može biti nekih finih dana i momenata u ovoj nedelji. Slobodni Blizanci – iako ste uključili svoj šarm na maksimum – ništa se spektakularno ne dešava na ljubavnom planu.

Posao

Lako je u ovim danima, pogotovo u prvom delu nedelje – izgubiti strpljenje, iznervirati se, izdramiti – ne sporim – biće situacija i osoba koje će se prosto truditi da vas izbace iz takta ali to ne znači da trebate da se prepustite tom talasu. Kao da će se sve takmičiti da vas uspori, omete, natera da neke stvari ponovo radite, možete imati probleme i sa papirima, u saobraćaju, nesporazume u komunikaciji. Sa dobrom energijom koju nosite sve to možete prevazići i završiti na vreme. Ne nervirajte se, nema vajde od toga.

Novac

Novac vam u ovoj nedelji dolazi, ali zajedno sa njim dolazi i povećanje troškova.

Zdravlje

Stariji Blizanci mogu imati pojačanje hroničnih tegoba. Mlađi – dobro ste.

RAK

Hrana

Stomak vam je dosta osetljiv ove nedelje, pa ne biste trebali da ga forsirate jakom ili previše začinjenom hranom. Odgovaraće vam supice, čorbice, neka lagana variva, kao I salate od više vrsta povrća, začinjene limunom I maslinovim uljem.

Ljubav

Ono što vi želite nije isto što želi i partner. Način na koji vi razmišljate i vidite vaš odnos – sudara se sa partnerovim. Ono što je vama bitno – partneru nije. Prosto rečeno – po mnogim pitanjima stojite nasuprot jedno drugom i bar za sada – ne vidi se kompromisno, zajedničko rešenje. Da li će ga biti kasnije? Pa, možda i hoće ukoliko na tome budete ozbiljno radili. Korak po korak, sitnicu po sitnicu. Slobodni Rakovi – mrducka se neka komunikacija, onako na sitno, na po porukicu, smeškić – ide to sporo, ali ipak ide. Savet za vas – ne požurujte ništa, dobro je ovako koliko god bili nestrpljivi.

Posao

I u poslu – mnogo nervoze a napredovanje brzinom od milimetar na sat. No, to napredovanje je ipak tu – brže ići neće, zatrpati vas novci neće ali i ovaj sistem „korak po korak“ daće svoje rezultate i Rakovi će početi da budu zadovoljniji vrlo brzo. Ukoliko se nadate nekom poslovnom putovanju ili dogovoru sa novim klijentom, saradnikom – ima šansi da se to pokrene i da dobijete povoljne informacije. Sa nadređenima i teškaškim osobama iz poslovnog okruženja gledajte da imate što manje interakcije.

Novac

Pa...ja bih sad jako volela da kažem nešto bolje, ali ovo deluje prilično stisnuto.

Zdravlje

Fizički – uglavnom ste dobro. Mentalno – opterećenje, nervoza, stres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAV

Hrana

Malo ste se opustili i moguće je da preterujete sa nekim namirnicama, pogotovo slatkišima. Kada budete shvatili da vas omiljeni komad garderobe steže, navalićete na salate, grilovano meso, voće. Ako se neki sladoled “provuče” – pa dobro, malo sebi I ugodite.

Ljubav

Kako god to zvučalo čudno – zauzeti Lavovi su u takvom periodu da moraju da se posvete sebi. Ne u onom lošem smislu – da u odnosu stavite sebe iznad partnera, da smatrate da je samo ono što vi želite važno i tako dalje, ne. Već u smislu da iskoristite povoljne aspekte koji „rade“ kod vas i da počnete da menjate sebe, da spoznajete šta je to što istinski želite, šta vas čini nezadovoljnim, da stvarate jednu novu i bolju osobu. A kada se promenite vi – promeniće se i odnos u kojem ste. Do tada – zategnuto. Slobodni – nemam šta mudro da vam kažem. Eventualno neka sitna, povremena komunikacija.

Posao

Posao će vam se malo „cimnuti“ na bolje. Ali malo. Ali nedovoljno. I ovde postoji slična stavka kao i u emotivnom delu – dragi Lavovi, menjajte nešto. Ukoliko do sada niste pokrenuli promene, ukoliko niste počeli da se angažujete na ostvarenju svojih planova i ideja – ne čekajte više,krajnje je vreme. Pokazivaće vam okolnosti u ovoj nedelji da stari obrasci ponašanja u poslu više ne funkcionišu kako treba. Dobijate mlad Mesec u svom znaku – nov početak za vas, potpuno nove. Krenite hrabro.

Novac

Velika borba za stabilizaciju u finansijskom segmentu.

Zdravlje

Aktuelna je hronična problematika kod starijih Lavova. Mlađi – čuvajte se povreda.

DEVICA

Hrana

Sada je moguće postići pravi balans kada je ishrana u pitanju, jer će vaše telo samo prepoznati šta I koliko mu je potrebno. Neki od vas, zbog povremene nervoze I stresnih situacija, mogu utehu tražiti u slatkišima.

Ljubav

Da imate više nego dobrih mogućnosti da vam ova nedelja bude lepa i kvalitetna u partnerskom odnosu – imate. Da li ćete ih iskoristiti – evo, ne znam. Venera je kod vas – možete da se volite. Mars je kod vas – strast može da puca iz svih oružja. I to je ono što je dobro. Loše je što se mulja nešto ispod površine, što ima tajni, sumnji, nedoumica, ljubomore, nervoze između partnera i vas. Ako bacite akcenat na ovo drugo, loše – koliko god da bude nekih finih trenutaka, suštinski se nećete osećati dobro. Isključite misli, uključite srce i strast. Slobodni – dobar period za emotivne početke. Samo ne tajne, nikako!

Posao

Nedelja će započeti zategnutom situacijom sa nadređenima i sa kolegama. Svi će nešto pametovati i pokušavati da vas ubede da je crno u stvari belo. Bićete pomalo zabrinuti i zbog konkurentskog ponašanja onih sa kojima sarađujete. Generalno gledano – ništa od ovoga nije strašno, mada vas u prvom trenutku može iznervirati ili onespokojiti. Vi imate svoj put koji je totalno dobar, svoj način funkcionisanja u kojem trenutno nema grešaka. Ne dozvolite da vas neko ometa i donosi vam stres.

Novac

Solidno stanje finansija. Nemojte samo da zaboravite da platite neko dugovanje.

Zdravlje

Pod stresom ste. Relaksirajte se, odmarajte, uživajte više.

VAGA

Hrana

U ovoj nedelji ćete itekako voditi računa šta I kako jedete. Mali obroci, lepo aranžirani, ukusni – više bazirani na povrću, salatama, zelenišu, sa nešto manje mesa (uglavnom piletine, ćuretine) – po mogućstvu grilovanog.

Ljubav

I zauzete i slobodne Vage u ovoj su nedelji u iskušenju da zagrizu zabranjeno voće i možda okuse čari tajne veze. Itekako je moguće da postoji osoba koja vas privlači čak i ako ste svesni da ulazak u odnos sa njom baš i ne bi bio najpametnija odluka. Ako pitate mene – definitivno ne bi i pokazalo bi svoje loše strane vrlo brzo. No, sa druge strane gledano – odluka je ipak na vama. Generalno gledano – zauzete Vage žive jednu dosadnu svakodnevicu. Ono što žele sa partnerom – teško se ili nikako ostvaruje. Slobodni lutaju razapeti između želja i mogućnosti. Ne letite previsoko i prebrzo, to vam je savet.

Posao

Kreativnosti imate na izvoz, mozak vam radi sto na sat – samo vam još okolnosti ne idu baš u potpunosti na ruku. Fali vam to „zrno sreće“ da sve dođe na svoje mesto i da se pokrene na pravi način. Vage će se i dalje suočavati sa preprekama na svom poslovnom putu, naročito ako su zakoračile putem promena u svom načinu funkcionisanja ili konkretnog promena radnog mesta. Generalno gledano – pred vama je aktivna radna sedmica u kojoj vas čeka more sitnih obaveza i aktivnosti sa saradnicima.

Novac

Da ste zadovoljni – pa i niste baš. Ali bolje je nego što je bilo.

Zdravlje

Nešto povišen nivo stresa.

ŠKORPIJA

Hrana

Ove nedelje idete iz krajnosti u krajnost. U jednom momentu ne stižete da jedete uopšte, u sledećem se natovarite da ne možete da dišete. Preporučuje vam se mnogo povrća, biljnih vlakana – da bi se pokrenuo želudac koji je uspavan…

Ljubav

Ukoliko ste mislili da će te promene na bolje u vašim partnerstvima krenuti na puc prstima i lagano – e, ova nedelja će vam pokazati da je za sređivanje potrebno mnogo više energije nego za rasturanje. Idete partner i vi korak po korak, samo je problem što se oboje svaki čas sapletete na težinu, na ponos, na tvrdoglavost, na lošu komunikaciju. Sve će se to ispeglati ako ima volje i truda, ali lagano – sitnicu po sitnicu. Slobodne Škorpije – simpatična komunikacija, zanimljiv susret, nečije otvaranje i pokretanje prema vama, stidljivo i oprezno. Dovoljno da vas „digne“ ali nedovoljno da budete mirni i srećni.

Posao

Sve tamo do polovine nedelje – prilično zategnuto, stresno i naporno po vas. Posle toga – popuštanje tenzije, lakše se diše – ali i dalje postoji neophodnost da striktno obraćate pažnju na svaki detalj vezan za posao. Odnos sa autoritetima i nadređenima komplikovan i kompleksan, a sa saradnicima i kolegama – naglašena nervoza. Najava i otvaranje novih poslovnih prilika, promena, novih saradnji ili klijenata sredinom nedelje. Generalno gledano – zamorna sedmica, ali sa dosta dobrih rezultata za vas.

Novac

Bilo novca ili ne bilo – bićete vrlo oprezni i kalkulisati oko svakog troška.

Zdravlje

Nervoza, manjak vremena za odmor i dobar san.

STRELAC

Hrana

U prvoj polovini nedelje baš I nećete biti naročito “ješni” – kombinacija nervoze I manjka vremena za opuštenost svakako će uticati na način ishrane I redovnost obroka. Drugi deo sedmice već vam donosi lagodniju atmosferu pa će biti više prilika da se razbaškarite i sa slašću uživate u hrani.

Ljubav

Ukoliko ste se u protekloj nedelji lepo naoštrili jedno prema drugom, a možda je došlo i do nekih manjih ili većih rasprava – u ovu sedmicu ulazite prilično distancirani i sa uvređenim stavom oboje. Ne terajte inat jedno drugom, imate dobrih šansi da vrlo brzo vratite stvari u normalu. Ako pak niste imali komunikacijskih problema sa voljenom osobom – verovatno ćete u ovoj nedelji imati manje zajedničkog vremena, najpre zbog obostranih obaveza i zauzetosti. Slobodni Strelčevi – vi ste u periodu kada ste dobro raspoloženi,kada vam jako prija da se družite, skitate, u periodu u kojem vas ne drži mesto.

Posao

Ne drži vas mesto po pitanju posla. Stalno neka dešavanja, malo peripetija, malo žurbe, mnogo trčanja, papirologije. A i kad biste hteli da vas mesto drži – drugi vam to ne bi dozvolili, odmah bi vam pronašli šta je potrebno da uradite evo koliko odmah. Prvih par dana u nedelji su vam posebno aktivni – s jedne strane su vrlo plodonosni i obavićete gomilu toga, a sa druge – žurba i nervoza će činiti svoje pa će biti povremenih trzavica sa saradnicima, biće grešaka i gubljenja vremena na papire, u saobraćaju.

Novac

Poboljšanje na polju finansija.

Zdravlje

Smanjujte nervozu, šetajte, odmarajte, opuštajte se.

JARAC

Hrana

Vi ionako niste nešto naročito ješni, a u ovoj nedelji kao da ćete još dodatno svesti obroke na minimum. Iako se vi ovako osećate dobro, ipak se potrudite da na vašem meniju bude riba, salata ili čorba sa više vrsta povrća, a od voća – lubenica, breskve, šljive.

Ljubav

Tehnički – partner i vi ćete sarađivati. Znate ona varijanta – treba da se uradi ovo ili ono, treba da se dogovori oko neke situacije, pitanja, događaja. Emotivno – prilično ste udaljeni jedno od drugog. Komunicirate onda kada morate i kada je to potrebno, ali sve je to nekako usiljeno. Partner će biti nešto nervozniji, ali ćete se vi truditi da izbegavate rasprave i tenziju jer vam je toga već preko glave. Ako planirate zajednički put ili odmor – to bi bilo divno, jer ćete se malo mentalno rasteretiti. Slobodni Jarčevi – emotivna iznenađenja, kontakti preko prijatelja ili društvenih mreža. Simpatična nedelja.

Posao

Sa jedne strane – poslovni segment od vas u ovoj nedelji zahteva mnogo posvećenosti i odgovornosti. Neće to baš uvek ići lako, pogotovo ako „naletite“ na osobe ili situacije koje su teške kao crna zemlja. Ali, kada su osobe u pitanju – i pored napetosti, umećete i jedni i drugi da prepoznate dobrobit i da se prilagodite. Sa druge strane – neke će prilike da se otvaraju skoro pa same od sebe, bez vašeg velikog angažovanja ili uz pomoć srećnih okolnosti, prijatelja. Jedno maleno zrno sreće da vas pogura.

Novac

Finansije mogu da se poboljšaju, pogotovo ako radite u uslužnim delatnostima.

Zdravlje

Hronični bolesnici neka budu nešto oprezniji tokom ovog perioda.

VODOLIJA

Hrana

Sve mlečne proizvode zaobiđite. Neka se vaša ishrana bazira na voću I povrću, na žitaricama, orašastim plodovima, medu. Mesne prerađevine takođe izbacite, a meso pripremajte na roštilju ili grilovano, sa minimalno ulja.

Ljubav

Drage Vodolije – prihvatite ili nemojte – isto vam se hvata – da je situacija u emotivnim partnerstvima sada takva kakva je. Napeta, komplikovana, zahtevna. Ukoliko želite da sačuvate svoj odnos – pokušajte da razumete drago vam biće, a bilo bi baš fino da i druga strana pokuša da razume vas. Ukoliko ne želite, nemate volje niti živaca za razumevanje i prilagođavanje – a vi se onda distancirajte, hladite, tvrdoglavite, prekidajte ako vam je to volja. Slobodne Vodolije – tek tu i tamo po koji bljesak zanimljivih dešavanja. Ako je za utehu – pri kraju ste lošeg perioda kada je ljubav u pitanju. Brzo ćete se pokrenuti.

Posao

Red dobrih poslovnih situacija, poteza, benefita. Red statičnosti, zakočenosti, težine. Ni jedan ni drugi red ne mogu da vas mimoiđu u ovoj nedelji. Ovaj prvi koristite, a kod ovog drugog – imajte strpljenja i izgurajte, maksimalno odgovorno i prema svom poslu i prema onima sa kojima sarađujete. Dolazite u kontakt sa vrlo važnim osobama – ne znači da će ti kontakti biti lagani i slatki, ali nemojte da se bazirate na onome što je SADA, već gledajte unapred – jer će vam u budućnosti ove osobe jako značiti.

Novac

Poboljšanje na polju finansija, naročito kod privatnika i onih koji rade u sektoru usluga.

Zdravlje

Nervoza. Krećite se više. Oni koji boluju od hroničnih bolesti mogu imati pojačane tegobe.

RIBE

Hrana

Dosta namirnica će vam teško « pasti » na stomak i možete imati problem sa varenjem. Zato morate da konzumirate male obroke koji će biti lako svarljivi. Takođe, u ovoj nedelji vam je neophodno više tečnosti.

Ljubav

Neki lepi i fini pomaci na polju emocija kod zauzetih Riba. To može biti otvaranje od strane partnera, sitni ili malo krupniji znaci pažnje, pokazivanje više ljubavi i želje. Ali vi ste mi drage moje nekako ukočene, kao u strahu i nesigurnosti, preispitujete to što se dešava i tražite neke znake da nešto nije kako treba, da postoji nešto skriveno iza ovakvog partnerovog ponašanja. Hajde probajte da uživate i isključite malo taj mozak i strahove. Slobodne Ribe – i kod vas ima pomaka, ima. Prija vam ono što se dešava, godi vašoj duši. Samo nemojte da zakoračite u nerealno i idealizam, kad vas lepo molim.

Posao

Mlad Mesec u vašem polju poslovne svakodnevice na samom kraju ove nedelje označiće početak šestomesečne faze promena u poslovnom segmentu. Neće te promene ići lako niti brzo, ali one dolaze do vas i bićete zadovoljni njima. Ono što možete očekivati u ovoj nedelji jeste nešto slično kao i u prethodnom periodu – red, rad, disciplina, mnogo obaveza, mnogo rešavanja zapetljanih situacija i ne baš kvalitetan odnos sa kolegama i saradnicima. Ali šta da se radi – tako vam je zapalo.

Novac

Lepe šanse da poboljšate stanje svojih finansija tokom ovog perioda.

Zdravlje

Svesni ste da niste ni u mentalnom ni u fizičkom balansu. Menjajte nešto.

Autor horoskopa: Olga Savić

e-max.it: your social media marketing partner